'Relatief rustig in Westland tijdens jaarwisseling' | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De politie beëindigde in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag een illegaal feest in een bedrijfspand aan de Ambachtstraat in Naaldwijk, waarbij zo'n tweehonderd jongeren aanwezig waren.
De politie beëindigde in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag een illegaal feest in een bedrijfspand aan de Ambachtstraat in Naaldwijk, waarbij zo'n tweehonderd jongeren aanwezig waren. (Foto: Distict8)

'Relatief rustig in Westland tijdens jaarwisseling'

  •   84 keer gelezen

Westland - Een illegaal feest in Naaldwijk, een vechtpartij in 's-Gravenzande waarbij de politie een waarschuwingsschot moest lossen en wateroverlast in Wateringen door vuurwerk in een rioolput. Ondanks deze incidenten verliep de Westlandse jaarwisseling volgens burgemeester Bouke Arends 'in een gemoedelijke sfeer'.

Burgemeester Bouke Arends is tevreden over het verloop van de nacht, die hij 'relatief rustig' noemt. Wel vindt hij het vervelend dat er een aantal ongeregeldheden is geweest. Zo poogden jongeren in Honselersdijk een beveiligingscamera te vernielen, waarbij een hulpverlener werd belaagd toen hij dit wilde herstellen. Ook in 's-Gravenzande liepen de gemoederen hoog op. Aan de Van de Kasteelestraat brak een vechtpartij uit, nadat een aantal amokmakers illegaal vuurwerk in een vuurton had gegooid. Bij dat gevecht, waarbij een 38-jarige man gewond raakte, werd ook een vuurwapen gezien. De politie is meteen ter plaatse gegaan. Agenten zetten de achtervolging in. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost achter een flat aan het Graaf Florisplein. Het slachtoffer van de vechtpartij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
In de vroege ochtend van nieuwjaarsdag beëindigde de politie een illegaal feest in een bedrijfspand aan de Ambachtsstraat in Naaldwijk, waar zo'n tweehonderd jongeren op af waren gekomen. Onder de feestvierders waren ook minderjarigen in beschonken toestand. Tijdens de ontruimingsactie werden agenten bekogeld met vuurwerk. Bij de ontmanteling van het feest, waarvoor toegangskaarten waren verkocht, werd bovendien een hennepdrogerij en een partij illegaal vuurwerk aangetroffen. "Illegale feesten zijn niet toegestaan, metname omdat hulpverleners dan niet op de hoogte zijn en dus ook niet kunnen optreden als er calamiteiten zijn. Helaas heeft niet iedereen daar naar geluisterd. Ook is er weer geweld gebruikt tegen hulpverleners. Dat tolereren we echt niet", aldus burgemeester Arends. De boete voor het houden van een illegaal feest kan oplopen tot 20.750 euro.
De politie en brandweer hadden een drukke nacht met veel vuurwerk gerelateerde incidenten.
Uit cijfers van de Veiligheidsregio Haaglanden blijkt dat zich in Westland 36 vuurwerkincidenten hebben voorgedaan, tegenover 31 incidenten in Den Haag. Er werden elf branden genoteerd. Vijf in containers en zes buiten. Zo werden er twee auto's verwoest door brand ter hoogte van de Masemunde in Monster en ook nabij Achter de Dijk in Honselersdijk ging een voertuig in vlammen op. Er werden in totaal zeven mensen aangehouden.
De burgemeester bedankt de politie, brandweer en andere hulpverleners voor hun inzet. De komende periode inventariseert de gemeente de schade in de openbare ruimte.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>