Nominaties voor De Uitblinker 2019 zijn bekend | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De genomineerden van De Uitblinker 2018.
De genomineerden van De Uitblinker 2018. (Foto: PR/Thierry Schut)

Nominaties voor De Uitblinker 2019 zijn bekend

  •   85 keer gelezen

Westland - Negen Westlandse jongeren zijn dit jaar genomineerd voor De Uitblinker, een prijs voor jongeren die vrijwilligerswerk doen. Tot en met 30 december kan er gestemd worden op de negen kandidaten in de categorieën sport, maatschappij en mantelzorg. De winnaar is op 2 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in de Oude Kerk in Naaldwijk.

De genomineerden tussen de 6 en 23 jaar, zijn vorige week persoonlijk verrast met een bezoek en een mooie oorkonde, door onder ander wethouder Vreugdenhil en Varekamp. Deze 'verrassing' is gefilmd door de lokale omroep WOS. De filmpjes van de genomineerden zijn te zien via de website www.uitblinkerwestland.nl. Dit jaar gaan de genomineerden voor het eerst, op hun eigen wijze, zoveel mogelijk publieksstemmen werven.

Sport
Onder de sportkandidaten is Rody Kruithof (18) die training geeft aan jeugdteams bij Sportclub Monster. Vanaf de jongste jeugd tot momenteel assistent bij de JO15-1. Daarnaast is hij zelf ook een begaafd voetballer.
Ook genomineerd is Thimo Pakkert (16). Hij is al een aantal jaren een hele trouwe scheidsrechter bij voetbalclub Velo in Wateringen. Hij voetbalt in JO 17-4 en is scheidsrechter op zaterdag overdag en woensdagavond.
Charlotte Valster (18) maakt eveneens kans op de prijs. Zij is actief bij turnvereniging Devona en geeft training bij de recreatie en selectie. Zelf doet ze aan acrogym.

Maatschappij
In de categorie 'Maatschappij' doet Noa van Beek (17 jaar) een gooi naar de titel 'De Uitblinker 2019'. Zij geeft iedere zaterdagmiddag leiding aan de Bevers van Scouting Kwintsheul. Ook gaat ze met de kinderen mee op kamp of helpt ze bij een andere speltak van de scouting als dat nodig.
Levi Vlamings (12 jaar) is genomineerd vanwege zijn vrijwilligerswerk bij Jutterskeet Vlugtenburg. Hij is heel begaan met een gezonde schone aarde en zet zich daarvoor in. Zo helpt hij om het strand schoon te maken.
Genomineerde Eline Stulen (11 jaar) is erg milieubewust. Ze neemt altijd een tas mee waarin ze rommel gooit die ze onderweg tegenkomt en neemt een eigen rietje van RVS mee zodat ze geen plastic exemplaren hoeft te gebruiken.
Tenslotte is ook de jongerenwerkgroep Albanië AHA 2019 kanshebber. Twintig jongeren (tussen de 15 en 20 jaar) uit het Westland hebben zich afgelopen jaar belangeloos ingezet voor vele inwoners van het Westland (en ver daar buiten). Naast hun school en bijbaantjes hebben ze een jaar lang sponsoracties gehouden om geld in te zamelen voor het project in Albanië. Juli 2019 reisde de groep voor een week af naar Albanië. Daar werden twee scholen opgeknapt in Gramez en Rinas.

Mantelzorg
In de categorie 'Mantelzorg' zijn Aniek Streefkerk (20 jaar) en Lisa de Bakker (21 jaar) kandidaat.
Anniek (student Facility management) en Lisa (student Toegepaste Psychologie HBO) hebben een half jaar meegedaan aan het Vrijwillig Traineeship van VITIS Welzijn naast hun studie. In dit project doen jongeren voor een half jaar lang vrijwilligerswerk bij drie verschillende organisaties. Tijdens de periode bij Vitis Welzijn hebben zij naast hun Traineeship een uitje georganiseerd voor kwetsbare ouderen. Ze hebben de ouderen op maandag 23 september meegenomen naar het strand bij Ter Heijde. Daar konden de senioren met een strandrups mee, een wandelingetje over het strand maken of spelletjes spelen in een strandtent. De middag is afgesloten met een optreden van koor Focalicious. Anniek en Lisa hebben het afgelopen jaar zich bij Vitis Welzijn en 's Heeren Loo - Het Westerhonk ingezet op vrijwillige basis. Het stranduitje was voor beiden de afsluiting van hun Traineeship.
Ook Benjamin Slingerland (21 jaar) maakt kans op de prijs. Hij is een jonge mantelzorger die dagelijks veel aandacht besteedt aan mantelzorg voor zijn zieke vader. Verder volgt hij een traineeship bij Vitis Welzijn, Benjamin is onder andere actief in de ouderenzorg bij de Vereeniging in De Lier.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>