Kerstmannen bevolken centrum Naaldwijk | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Mogelijk loopt dit jaar de Kerstman zelf ook mee, afgelopen zaterdag was hij met zijn eigen tuk tuk al in Naaldwijk aanwezig om zijn rode feestje te promoten.
Mogelijk loopt dit jaar de Kerstman zelf ook mee, afgelopen zaterdag was hij met zijn eigen tuk tuk al in Naaldwijk aanwezig om zijn rode feestje te promoten. (Foto: PR)

Kerstmannen bevolken centrum Naaldwijk

  •   65 keer gelezen

Naaldwijk - In het centrum van Naaldwijk rennen zaterdag 14 december enkele honderden kerstmannen mee in de derde editie van de Santarun, die Rotaryclubs Westland en Westland Polanen organiseren. De inschrijving staat open voor jong en oud. Deelname kost 15 euro (volwassenen) / 10,00 euro (kinderen t/m 12 jr.), inclusief kerstmannenpak. Het geld gaat naar twee goede doelen.

"We willen een zo groot mogelijk deelnemersveld op de been brengen", zegt organisator Ad de Koning (Rotary Westland Polanen) enthousiast. "De voortekenen voor een volgepakt Wilhelminaplein met santa's zijn goed. Inmiddels heeft een aantal bedrijven zich al aangemeld als sponsor waarbij zij hun personeelsleden vragen om mee te doen."

Bijzonder schouwspel
De Koning voorziet met 'al dat rood' een bijzonder schouwspel. "Er zijn vijfhonderd kerstpakken ingekocht, maar bovenal streven we naar een leuke happening. Dat is wel het belangrijkste. Als serviceclubs ondersteunen we maatschappelijke projecten dichtbij en ver weg. Het zou ook fantastisch zijn als we mooi bedrag overhouden voor de uitgekozen goede doelen: Voedselbank Westland en Kindertehuizen in Roemenië."
De Koning vertelt dat er best veel werk kruipt in de organisatie van het evenement. "Denk alleen al aan het aanwerven van dertig vrijwillige verkeersregelaars. We hebben de taken goed verdeeld over de verschillende subcommissies", geeft De Koning aan.
Het organiserend comité, waarvan de leden elkaar plenair meerdere keren per maand treffen, begon al vroeg aan de voorbereiding. "In maart heb ik de vergunning ingediend bij de gemeente", vervolgt medeorganisator Bart Sosef (Rotary Westland). "Daarna hoorde ik maanden niks. Medio augustus heb ik een voorzichtig telefoontje gepleegd. Uit de terugkoppeling van een ambtenaar begreep ik dat de stapel, die ook onze vergunning bevatte, pas na de dorpsfeesten doorgekeken zou worden. Inmiddels is alles rond."
Alle ingrediënten zijn komende zaterdag aanwezig om de middag tot een groot feest te maken, aldus de organisatoren. Zo wordt het geheel muzikaal aangekleed door de slagwerkgroepen van Phoenix en Pius X. "Dit is mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb", merkt De Koning op. "Ook komt er bij de start een sneeuwkanon te staan en speciaal voor kinderen is er een springkussen."
Het startschot wordt zaterdag, na de warming-up om 14.00 uur, officieel gegeven door burgemeester Bouke Arends. Hierna zal een knalrood kerstlint van lopers door het centrum van Naaldwijk trekken. "Het parcours heeft een lengte van 2,5 km, de runners doen twee keer hetzelfde stratencircuit."
Bij de finishlijn ligt er voor iedere deelnemer een blinkende herinneringsmedaille te wachten. Na de run is het tijd voor een 'afterparty' met deejay én glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. "Dit is gratis, er staat wel een fooienpot op de bar. Verder is er een loterij met mooie prijzen."

Goede doelen
Net als vorig jaar zijn er twee goede doelen, namelijk Voedselbank Westland, waardoor ook hun 'bankklanten' een kerstpakket met extra's en lekkers kunnen ontvangen. En daarnaast de kindertehuizen in het Roemeense Sibiu. "Al jaren zet Rotary Westland zich hiervoor actief in. In samenwerking met Rotaryclubs ter plekke wordt hulp geboden aan weeskinderen, die veelal meervoudig gehandicapten zijn: voornamelijk door ondersteuning bij en financiering van inrichting van opvanghuizen. Met het opgehaalde geld worden plaatselijk goederen en/of diensten aangeschaft. De commissie RoPo (Roemenië Polen) houdt een vinger aan de pols en gaat regelmatig naar Roemenië. Zo weten we dat het geld goed terecht komt en er niks aan de beruchte strijkstok blijft hangen'', verzekert Sosef.
Ga voor meer informatie en/of aanmelden naar de website: westland.rotarysantarun.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>