Volop winterse gezelligheid te vinden in het Westland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Het centrum van Naaldwijk.
Het centrum van Naaldwijk. (Foto: PR)

Volop winterse gezelligheid te vinden in het Westland

  •   80 keer gelezen

Westland - Ook dit jaar is er weer volop winterse gezelligheid te vinden in het Westland. Nippen aan een glaasje glühwein, de kerstman ontmoeten, een verlichte parade aanschouwen of koopjesjagen op de kerstmarkt: het kan deze week allemaal. Het decemberplaatje wordt compleet met de feestelijke opening van een schaatsbaan in het centrum van Naaldwijk.

Op vrijdag 13 december om 16.00 uur wordt de baan midden in winkelcentrum De Tuinen door de winkeliers geopend. Tijdens de openingstijden van de winkels zijn liefhebbers van harte welkom om te komen schaatsen op de baan van 120 vierkante meter. De baan blijft liggen tot en met 4 januari 2020. Naast schaatsplezier heeft het winkelcentrum nog meer activiteiten te bieden. Zo komt de Kerstman langs en zijn er diverse muzikale optredens. De officiële opening van de baan wordt gemarkeerd met een schaatsdisco. Aansluitend om 19.00 uur start de kerstparade met feestelijk verlichte voertuigen vanaf het Wilhelmina-plein. Op deze locatie worden de lichtjes in de kerstboom na afloop op spectaculaire ontstoken.
Rob Luijendijk, voorzitter van winkelcentrum De Tuinen: "Een unieke kans deed zich voor doordat het voormalig terras van La Place is verwijderd. Hierdoor ontstond ruimte om een schaatsbaan te plaatsen. Dit was een kans die we niet konden laten liggen. Met medewerking van gemeente, vastgoedbeheerder, winkeliers en leveranciers hebben we dit evenement binnen zeer korte termijn te weten realiseren. Geweldig!"
Zelf geen schaatsen? Geen probleem! Er zijn schaatsen beschikbaar in verschillende maten. Voor het lenen is een borg verplicht.

's-Gravenzande
Vrijdag 13 december wordt de kerstboom op het Marktplein in 's-Gravenzande op een feestelijke manier ontstoken. Vanaf twee locaties start om 18.45 uur een lampionnenoptocht, die samenkomt in de Langestraat. Vandaar wordt gezamenlijk gelopen naar het Marktplein waar de lichtjes van de boom ontstoken worden. Er is gezellige muziek en warme chocolademelk voor iedereen die heeft meegelopen.
Route 1: Start Okidoki – Kon. Julianaweg (bij de WOS), Van der Kest Wittenstraat, Meester Schokkingstraat, v.d. Kasteelestraat, Pompe van Meerdervoortstraat, Oudelandstraat, Langestraat (samenkomst route 2).
Route 2: Start Sonnevanck – Viottastraat, Ronde om de Sonnevanck, Dresdenweg, Langestraat (samenkomst route 1).
Zaterdag 14 december (10.00 - 17.00 uur) en zondag 15 december (12.00 - 17.00 uur) is het centrum van 's-Gravenzande het decor van de jaarlijkse kerstmarkt. De Kerstman en zijn assistente zijn er bij, de arrenslee, kraampjes met leuke kerstartikelen, muziek en natuurlijk glühwein en warme chocolademelk bij de plaatselijke horecaondernemers.

Monster
Vrijdag 13 december is het weer tijd voor de jaarlijkse kerstmarkt in Monster. Tussen 14.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers struinen langs de vele kramen van winkeliers en externe partijen. Ook is er een schaatsbaan, een kinderhoek en een kerststal. Uiteraard is de Kerstman zelf ook aanwezig.

De Lier
Komende vrijdag wordt ook het jaarlijks terugkerende Winterwonderland in De Lier gehouden. Met een kerstmarkt, kerststal en diverse podia met optredens van koren en bands. Natuurlijk met heerlijke chocolademelk en glühwein en 's avonds de lichtjesparade, die om 19.00 uur vanaf zwembad Vreeloo aan de Veilingweg start. De verlichte stoet trekt vervolgens via de Kerklaan naar het centrum, om te eindigen op het plein bij de Dom.

Poeldijk
Op zondag 15 december wordt er een indoor kerstmarkt gehouden in de grootste zaal van Partycentrum Vrienden, Voorstraat 75  in Poeldijk. Tijd: van 12.00 tot 17 .00 uur. Er zijn diverse artikelgroepen aanwezig, zoals kerstcadeaus, beauty en Wellness-producten, home- en garden, chocolade en candy en cooking. Ook is er een horecaterras met natuurlijk glühwein, warme chocolademelk met slagroom en een broodje rookworst.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>