Commissaris van de Koning brengt ambtsbezoek | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, kwam maandag voor een ambtsbezoek naar het Westland.
De Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, kwam maandag voor een ambtsbezoek naar het Westland. (Foto: PR/Thierry Schut)

Commissaris van de Koning brengt ambtsbezoek

  •   39 keer gelezen

Naaldwijk - De Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, kwam maandag 2 september voor een ambtsbezoek naar het Westland. Tijdens dit formele bezoek sprak hij met het college van burgemeester en wethouders, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Het brengen van ambtsbezoeken aan gemeenten is één van de taken van de Commissaris van de Koning. De provincie Zuid-Holland telt momenteel 52 gemeenten.
Doel van deze dag was het bespreken van de laatste stand van zaken ofwel hoe gaat het nu met Westland? De Commissaris van de Koning sprak na afloop van een 'plezierig bezoek'. Hij vertelde een mooi gesprek te hebben gehad met vertegenwoordigers van het maatschappelijke middenveld over de kracht van de samenleving. "Westland is een vitale gemeenschap met veel vrijwilligers. Dat is mooi om te zien. Een samenleving wordt met name gemaakt door mensen die erin geloven, hun schouders eronder zetten."
De Commissaris van de Koning kreeg onder andere een toelichting van de initiatiefnemers van de Plusbus, leden van Team Westland en afgevaardigden van de Westlandse geloofsgemeenschappen, Bibliotheek Westland en Vitis Welzijn.
Smit typeerde het Westland als een speler van formaat op het wereldtoneel op het gebied van agri- en horticultuur. "In China (van 8 tot 22 november ging hier een Zuid-Hollandse handelsdelegatie naartoe, red.) heb ik daar met trots over verteld", benadrukte hij. De Commissaris van de Koning stelde in dit verband ook het thema 'Wat Groter Denken, Kleiner Doen' aan de orde. Hij deed een oproep positie te kiezen. Westland is de derde gemeente in de regio en mag zich wat de Commissaris van de Koning betreft als zodanig opstellen. "Het bewustzijn is groeiende", liet burgemeester Arends weten, die van Smit een mooi compliment toegeworpen kreeg. "Westland mag blij zijn met haar nieuwe burgemeester", aldus de Commissaris van de Koning.
Met de raad besprak Smit onder andere de grote woningbouwopgave waar de provincie voor staat. Plannen daarvoor zijn er, realisatie blijft achter. Verder was ook de infrastructuur onderwerp van gesprek. Net als het World Horti Center. De Commissaris van de Koning bepleitte een verdere ontwikkeling van het WHC als broeinest van innovatie met als doel het behouden van de internationale koppositie door de Nederlandse glastuinbouw. Ter tafel kwam ook de toename van de kosten in het sociaal domein, lees: de jeugdzorg. "Daar heb ik onlangs ook op landelijk niveau aandacht voor gevraagd", verklaarde Smit.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>