Karin Zwinkels legt taken als wethouder neer | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Als reden voor haar vertrek geeft Karin Zwinkels aan dat in de afgelopen periode een onoverkomelijk verschil van inzicht is ontstaan met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen.
Als reden voor haar vertrek geeft Karin Zwinkels aan dat in de afgelopen periode een onoverkomelijk verschil van inzicht is ontstaan met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen. (Foto: WB)

Karin Zwinkels legt taken als wethouder neer

  •   114 keer gelezen

Naaldwijk - Karin Zwinkels heeft haar taken als wethouder van de gemeente Westland per direct neergelegd. Dat heeft ze zaterdag meegedeeld aan burgemeester Bouke Arends.

Ze was sinds mei 2018 wethouder economische zaken & Greenport, externe positionering, MRDH- Economisch verstigingsklimaat, kennis & innovatie, duurzaamheid, kust, toerisme & recreatie en arbeidsmigratie. Daarvoor was Zwinkels acht jaar raadslid voor het CDA. "Het was niet altijd makkelijk. Maar ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt", aldus de scheidend wethouder.
Reden voor het vertrek? Over de manier waarop Zwinkels en de fractie uitdagingen willen aangaan, kwamen ze de afgelopen periode niet op één lijn. De dossiers herstructurering en het ontwikkelkader arbeidsmigranten bleken steeds meer een bottleneck te vormen. Zwinkel geeft aan te staan voor het te voeren beleid, daaraan wil ze geen concessies doen. "Ik wil mezelf in de spiegel kunnen blijven aankijken."
Zwinkels zegt zich jarenlang met hart en ziel te hebben ingezet voor een sterker en mooier Westland. "Helaas heb ik moeten constateren dat er te veel verschil van inzicht is tussen de fractie van CDA Westland en mijzelf over de te varen koers."
Over haar periode als wethouder zegt ze: "Ik heb veel geleerd en het heeft mij veel gebracht."
CDA Westland respecteert het besluit van Zwinkels en bedankt haar voor haar jarenlange, tomeloze inzet voor Westland en haar partij. De fractie wenst vooralsnog niet inhoudelijk te reageren en wacht eerst de fractievergadering van woensdagavond af.
Burgemeester Arend liet via Twitter weten: "Met waardering voor enthousiasme en betrokkenheid waarmee Karin Zwinkels invulling heeft gegeven aan wethouderschap, kennis genomen van haar ontslag. Wethouderschap is vaak mooi maar politieke vak kent ook minder mooie kanten. Wens Karin van harte mooie nieuwe uitdagingen toe."
Oppositiepartij Westland Verstandig heeft om een extra raadsvergadering verzocht. Die zou gehouden kunnen worden voorafgaand aan de reguliere vergadering van de raad op 10 december. De fractie wil weten in welke dossiers er verschil van inzicht was tussen de afgetreden wethouder en de CDA-fractie. Ook vraagt Westland Verstandig zich af wat nu de gevolgen zijn, omdat 'de standpunten van de wethouder uiteraard - vanwege collegiaal bestuur - ook de standpunten van het college waren'. WV wil ook de discussie aangaan over het aantal wethouders. Fractievoorzitter Peter Duijsens: "Het vertrek van Zwinkels biedt een uitstekende kans om het aantal wethouders terug te brengen naar vijf. In deze tijden van geldtekort zou van het vervangen van deze wethouder afgezien behoren te worden. Het heeft geen zin om voor ongeveer twee jaar nog een nieuwe wethouder in te werken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>