Stop op sociale woningbouw in Rijswijk | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto: WB

Stop op sociale woningbouw in Rijswijk

  •   27 keer gelezen

Westland - De gemeente Rijswijk kampt met een miljoenentekort. Daarom heeft het gemeentebestuur aldaar besloten om de doelen voor sociale woningbouw los te laten en voorlopig geen nieuwe sociale woningen meer te bouwen. Daarmee schendt de gemeente de afspraken in de regio Haaglanden.

GemeenteBelang Westland wil graag van het Westlandse college van B en W weten wat dit voor gevolgen heeft voor de plaatsing in de regio van mensen die aanspraak maken op sociale huurwoningen. Zo vraagt GBW het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van het nieuws onder andere of zij in de afspraken met de Westlandse corporaties nu het parool 'Westland voor de Westlanders' laat gelden.
Het besluit om geen nieuwe sociale huurwoningen te bouwen in Rijswijk is slecht gevallen bij de linkse partijen in de provicie Zuid-Holland. GroenLinks, PvdA en SP lieten in een gezamenlijk statement weten onaangenaam verrast te zijn door plannen van de gemeente Rijswijk.
Anneloes van Hunnik, Statenlid voor GroenLinks: "Heel Zuid-Holland zucht onder een tekort aan sociale woningen. Elke gemeente moet daarom haar verantwoordelijkheid nemen: voldoende sociale woningen bouwen, zoals ook is afgesproken in de woonvisie."
Leo Bruijn Statenlid voor de PvdA, is het daar roerend mee eens: "Die regionale afspraken zijn er niet voor niets. Gemeenten moeten woningen bouwen waar behoefte aan is, niet waar ze het meeste aan kunnen verdienen. Een betaalbare woning is een grondrecht, daarom zou bij elke gemeente het bouwen van sociale woningen op één moeten staan."
Ook Lies van Aelst, SP Statenlid, maakt zich zorgen: "Het risico is natuurlijk dat meer gemeenten het verkeerde voorbeeld van Rijswijk gaan volgen. Dat moeten we koste wat koste voorkomen. We vragen de provincie Zuid-Holland daarom in te grijpen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>