Gemeentehuis oranje uitgelicht: statement tegen vrouwengeweld | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De gemeente Westland zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en heeft zich aangesloten bij de internationale campagne 'Orange the World'.
De gemeente Westland zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en heeft zich aangesloten bij de internationale campagne 'Orange the World'. (Foto: WB)

Gemeentehuis oranje uitgelicht: statement tegen vrouwengeweld

  •   16 keer gelezen

Naaldwijk - Wie niet beter zou weten, zou denken dat de Oranjekoorts bij de gemeente Westland in aanloop naar het EK voetbal is losgebarsten. Niets is minder waar, de aanleiding voor de oranje gloed waarin het gemeentehuis aan de Verdilaan sinds maandag baadt heeft een veel serieuzere ondertoon. De kleur symboliseert een hoopvolle toekomst voor vrouwen en meisjes, vrij van geweld.

Tussen 25 november en 10 december zijn de '16 Days of Activism against Genderbased Violence', geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, staan er wereldwijde acties gepland. De acties bestaan onder meer uit het oranje uitlichten van een gebouw, fontein, standbeeld of ander 'landmark'. Zo zijn onder andere de Sfinx in Egypte, de Brandenburger Tor in Berlijn, Times Square in New York en de Erasmusbrug in Rotterdam oranje uitgelicht. De gemeente Westland omarmt het gedachtegoed van 'Orange the World'. Vorig jaar was het gemeentehuis in Naaldwijk ook al oranje uitgelicht. Het initiatief van de actie in Westland ligt bij Soroptimist International Club Westland, een serviceclub die zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes in de wereld.
Cijfers? Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes ooit slachtoffer geweest van fysiek of seksueel geweld in zijn algemeenheid. 73 Procent heeft wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie, zo blijkt uit Europees onderzoek van de Verenigde Naties. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan echter geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Om dit te bestrijden is het van belang dat overheden en organisaties op alle niveaus bewustwording creëren onder vrouwen én mannen, en het taboe helpen doorbreken. Daar gaat het om bij de 'Orange the World'-campagne.
Burgemeester Arends steunt de actie van harte: "Geweld tegen vrouwen en meisjes komt helaas nog te vaak voor. Door het gemeentehuis oranje uit te lichten willen we bijdragen aan het versterken van het bewustzijn dat dit geweld onacceptabel is."
Het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk kleurt nog tot 29 november oranje.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>