De Naald opnieuw genomineerd voor theaterprijs | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
WestlandTheater De Naald is voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de prijs Theater van het Jaar.
WestlandTheater De Naald is voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de prijs Theater van het Jaar. (Foto: PR)

De Naald opnieuw genomineerd voor theaterprijs

  •   24 keer gelezen

Naaldwijk - WestlandTheater De Naald in Naaldwijk is voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Theater van het Jaar-prijs in de categorie 'kleine theaters'. De prijs wordt uitgereikt door de Vereniging VrijeTheater Producenten (VVTP) aan het theater dat het beste scoort op vastgestelde criteria zoals marketing, gastvrijheid, financieel beleid, betrokkenheid bij spelers en techniek. De Naald won al twee keer, in 2016 en 2017.

De bekendmaking gebeurde dinsdagochtend 7 december in de vorm van een taart. Vol trots nam Nico Baars, directeur van De Naald, de lekkernij in ontvangst: "Wat fantastisch! Twee jaar op rij wonnen we de prijs, drie jaar op rij werden we genomineerd en daar mogen we nu deze vierde nominatie aan toevoegen. Een gigantisch compliment voor ons hele team. Want eerlijk is eerlijk, deze waardering went nooit, blijft bijzonder en maakt meer dan trots. Want het is allesbehalve vanzelfsprekend. Ik ben ongelooflijk trots!"
Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De prijs kent twee categorieën: kleine theaters met een capaciteit tot 450 stoelen en grote theaters met een capaciteit vanaf 450 stoelen. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn verschillende afdelingen betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel.

Uitreiking
De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoel heeft al twee keer in De Naald gestaan en staat dit jaar in Diligentia (Den Haag). De stoel die hoort in de categorie grote theaters staat in Schouwburg Amphion (Doetinchem).
Op 2 december worden de twee prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2019 uitstekend gepresteerd hebben. In de categorie Grote Theaters zijn de volgende theaters genomineerd: De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), Koninklijk Theater Carré (Amsterdam), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Parkstad Limburg Theater (Heerlen) en Theater De Stoep (Spijkenisse).
In de categorie Kleine Theaters zijn, naast Westlandtheater De Naald, genomineerd: Theater de Speeldoos (Baarn), Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen), Diligentia (Den Haag) en Theater Walhalla (Rotterdam).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>