Sinterklaas en zijn Pieten komen naar het Westland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Sinterklaas maakt komende zaterdag zijn entree in het Westland.
Sinterklaas maakt komende zaterdag zijn entree in het Westland. (Foto: WB)

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar het Westland

  •   177 keer gelezen

Westland - Sinterklaas heeft het druk! Niet alleen doet hij komende zaterdag Apeldoorn aan, ook zal hij een bezoekje brengen aan het Westland. De Goedheiligman heeft laten weten dat hij 16 november om 13.30 uur zijn boot zal afmeren in Naaldwijk.

De Sint en zijn Pieten vertrekken om 13.00 uur vanaf de Burgemeester Elsenweg richting sporthal de Pijl aan de Bachlaan. De vaarroute gaat via de Dreeslaan, het Anne Vondelingplantsoen, de Gerbrandystraat, de Oudlaan, het Dreespark, de Klompéstraat, de Groen van Groen van Prinstererstraat, de Pijle Tuinenweg, de Ravellaan, de Wagenaarstraat, de Sweelinckstraat en de Verdilaan.

Bij sporthal de Pijl start om 13.15 uur een voorprogramma. Op het Wilhelminaplein wordt omstreeks 13.30 uur gestart met het oefenenen van een welkomstdans. Na het oefenen komt de zangpiet een optreden geven. Sinterklaas vertrekt naar verwachting om 13.50 uur vanaf de Bachlaan via de Verdilaan, de Dijkweg, de Molenstraat en de Rembrandstraat naar het Wilhelminaplein. Hier wordt hij om 14.15 uur welkom geheten. Danspiet en de kinderen treden vervolgens om 14.30 uur op voor de Goedheiligman. Wie wil kan vanaf 14.40 uur met de Spaanse kindervriend op de foto. En wie zoet is, krijgt lekkers. Het programma is omstreeks 16.00 uur afgelopen.

Honselersdijk
Sinterklaas zet die dag ook voet aan wal in Honselersdijk. De boot meert om 13.45 uur aan ter hoogte van de Valkehorst. Van daaruit gaat de Sint via de Buizerdhorst, de Patrijslaan, de Van der Goestraat, de Dijkstraat naar het Voorhofplein. Hier komt het gezelschap om 14.30 uur aan. In het centrum van Honselersdijk krijgt de Goedheiligman een optreden van DOS voorgeschoteld. Aansluitend kan iedereen Sinterklaas een handje geven.

Monster
Sinterklaas heeft zich voorgenomen ook dit jaar een bezoek te brengen aan Monster. Om 13.50 uur arriveert de boot met Praatjes Piet bij de kade aan de Havenstraat. Drumband De Zwiebels zorgt voor de muzikale omlijsting. Om 14.00 uur staat de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten gepland. Is de Sint eenmaal aangemeerd (veilig en wel natuurlijk) dan zal hij langs alle bezoekers zijn weg vervolgen naar het centrum van Monster. Op het Dorpsplein wordt een meet & greet gehouden met Sinterklaas.

De Lier
Vanaf 13.30 uur komt Sinterklaas met al zijn Pieten aan bij 't Centrum in De Lier. Na de aankomst zijn er kinderspelen in de Hoofdstraat zoals schoorsteen gooien, over het dak lopen, blikgooien, zak lopen en een pakjes parcours. Kinderen kunnen een Pietendiploma behalen als ze alle spelletjes hebben volbracht. Deelnameformulieren zijn af te halen en in te leveren in de witte tent in de Hoofdstraat. Natuurlijk is er voor de kinderen nog wat lekkers.

Poeldijk
Ook Poeldijk verwelkomt Sinterklaas, om 13.15 uur bij de Terwebloem. Daarna maken Sint en zijn Pieten onder muzikale begeleiding een rondgang door het dorp. Via de Voorstraat, de Kerklaan, de Jan Barendselaan, de Irenestraat wordt koers gezet naar De Veilig. Tussen 14.00 en 16.00 uur is hier een Pietendisco. De entree bedraagt 2,00 euro voor alle bezoekers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>