Oranjesluistocht levert 30.000 euro op voor Ronald McDonald Huis | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
meer dan driehonderd deelnemers aan de Oranjesluistocht trapten zich zaterdag in het zweet voor het Ronald McDonald Huis Den Haag.
meer dan driehonderd deelnemers aan de Oranjesluistocht trapten zich zaterdag in het zweet voor het Ronald McDonald Huis Den Haag. (Foto: Ende Media)

Oranjesluistocht levert 30.000 euro op voor Ronald McDonald Huis

  •   97 keer gelezen

Maasdijk - De Oranjesluistocht die op zaterdag 26 oktober werd verreden heeft het recordaantal van 310 deelnemers mogen verwelkomen. De vierde editie van het goede doelen-evenement leverde 30.000 euro op voor het Ronald McDonald Huis Den Haag. Een flink bedrag dat is samengebracht door fietsers, mountainbikers, e-bikers en zelfs steppers.

Op 22 oktober 2019 vierde het Ronald McDonald Huis Den Haag haar twintig jarig bestaan. Al twee decennia is het Huis een tijdelijk thuis voor ouders van zieke of te vroeggeboren kinderen die in het Juliana Kinderziekenhuis verblijven. "Het Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven je hoofd", legt assistent-manager Joyce van der Helm uit. "Hier kom je tot rust in roerige tijden."
Het huis heeft zes slaapkamers met een eigen badkamer en toilet, een woonkamer, keuken, wasruimte, serre en dakterras. "Ouders kunnen met de lift of trap snel bij hun kind 'beneden' zijn; een fijne gedachte... zowel voor het kind als de ouders. In het Huis zijn alle faciliteiten zo dat het dagelijks leven enigszins normaal kan doorgaan. Broertjes en zusjes zijn welkom evenals visite. Net als thuis, zorgen ouders voor het eigen gezin. Ze doen zelf de boodschappen, koken zelf en houden hun eigen slaapkamer schoon."
Het Huis wordt geleid door een klein managementteam en ondersteund door circa honderd vrijwilligers. "Zij ontvangen de ouders, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat het Huis schoon en gezellig is. De vrijwilligers zijn er zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Zonder hun inzet zouden wij niet kunnen bestaan."
Ronald McDonald Huis Den Haag is afhankelijk van giften en donaties, aldus Joyce. "Mede dankzij de steun van particulieren en bedrijven kan de ouderbijdrage voor een overnachting worden teruggebracht naar 15 euro per kamer. De werkelijke kosten zijn echter veel hoger."
Joyce geeft aan ontzettend blij te zijn met de opbrengst van de Oranjesluistocht die gebruikt zal worden voor het opknappen van de buitenruimte. Het verzoek tot ondersteunen van het Ronald McDonald Huis Den Haag kwam van een voormalig bestuurslid van de Oranjesluistocht, die zelf meerdere malen gebruik heeft moeten maken van deze logeermogelijkheid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>