Nieuwe namen toegevoegd aan startlijst Profronde Westland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
MikeTeunissen, de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar. 
MikeTeunissen, de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar.  (Foto: OrangePictures/SFA-PelotonPhotos)

Nieuwe namen toegevoegd aan startlijst Profronde Westland

  •   78 keer gelezen   Actueel

Wateringen - Na sprinter Dylan Groenewegen en Nederlands kampioen Fabio Jakobsen heeft de organisatie van de 47e Profronde Westland nu ook de komst van Steven Kruijswijk bevestigd.

De kopman van Jumbo-Visma blijft in de Tour de France indruk maken. Met een sterke tijdrit en zijn optreden in de loodzware bergetappes, heeft hij de voorbije dagen prima zaken gedaan. Gaat het een podiumplek in Parijs worden? Geel of niet. Steven Kruijswijk is er in ieder geval opgebrand zich op zijn uit de handen geglipte Giro-overwinning van 2016 te wreken.
Eerder maakte het organiserend comité van de Profronde van Westland bekend dat ook Koen de Kort, Ramon Sinkeldam (Nederlands kampioen van vorig jaar), Antwan Tolhoek, Westlanders Lennard Hofstede (Jumbo-Visma), Jesper Asselman, Tom Leezer en Jason van Dalen naar Wateringen komen.

Voor het grootste vrije wielerspektakel van Nederland is het vastleggen van renners van naam niet altijd evident. Voorzitter Marco Vijverberg en consorten zijn allereerst afhankelijk van de beschikbaarheid van de Tourrenners. Steeds vaker moeten de mannen op zaterdag aantreden in de Clásica San Sebastián waardoor ze niet in Wateringen aan het vertrek kunnen verschijnen. De organisatie beschikt bovendien over een bepaald budget en dat maakt het niet mogelijk om alle wensen in te vullen. Het is dus ieder jaar weer keuzes maken. Het criterium in Wateringen vindt altijd op de eerste donderdag na de Tour plaats. Dit jaar valt dat op 1 augustus.

Gele truidrager
Wie nog hoog op het verlanglijstje van de organisatie prijkt, is Mike Teunissen, de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar. De renner uit het Limburgse Ysselsteyn domineerde het openingsweekend van de Tour met een ritzege en winst met z'n Jumbo-Visma in de ploegentijdrit. Hij was naar de Tour meegenomen om de sprint aan te trekken voor Dylan Groenewegen, maar kwam verrassend zelf in de schijnwerpers te staan.
De organisatie van het Wateringse wielercriterium verwacht de komende dagen nog enkele mooie namen aan de startlijst te kunnen toevoegen. De onderhandelingen zijn in volle gang.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>