Feestweek 's-Gravenzande... daar zit muziek in | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Met ruim 150 deelnemers is de braderie van 's-Gravenzande één van de grootste van de regio. Foto:
Met ruim 150 deelnemers is de braderie van 's-Gravenzande één van de grootste van de regio. Foto: (Foto: )

Feestweek 's-Gravenzande... daar zit muziek in

  •   174 keer gelezen   Actueel

's-Gravenzande - In de week voorafgaand aan de schoolvakanties barst het feestgedruis los in 's-Gravenzande. Van 17 tot en met 21 juli staat de stad aan zee bol van de muziek, activiteiten en gezelligheid.

Met ruim 150 deelnemers is de braderie van 's-Gravenzande één van de grootste van de regio. Kramen van zowel lokale als niet lokale ondernemers staan 18 tot en met 20 juli opgesteld in de Langestraat, de Van de Kasteelestraat, Graaf Willem II straat en het Graaf Willem II Plein. Daarnaast is er op zaterdag 20 juli een snuffelmarkt op het Graaf Florisplein waar tweedehandsspullen en gadgets te koop zijn. De markt is geopend van 9.00 tot 17.00 uur.
Op woensdag 17 juli is er voor de kids een speciale voorstelling van Mambo Jambo, samba salad op het Marktplein. Een muzikale voorstelling waar jong en oud mee kan swingen op zomerse sambaklanken. Voorafgaand aan deze uitvoering treedt om 16.30 uur het Breeje Durp Jeugd Slagwerkorkest op en vanaf 13.30 uur zijn er spelletjes. Kinderen die aan willen sluiten bij het slagwerkorkest zijn van harte welkom, neem wel een eigen trommel, pan of emmer mee. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Festiviteiten Fabriek, BIZ 's-Gravenzande, stad aan zee, Westland Cultuurweb en Okidoki. Van 18.00 tot 20.00 uur kunnen de voetjes van de vloer bij de kinderdisco.

Vaartplein
Ook dit jaar presenteren Café De Beurs en Slijterij Wijnhandel Madeira een feestprogramma op het Vaartplein. Zo is het donderdag vanaf 15.00 uur tijd voor de DoMiBo (de donderdagmiddagborrel), welke muzikaal omlijst zal worden door DJ Henkie. 's Avonds worden de bezoekers getrakteerd op een surprise act. Op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur is er een bier- en wijnproeverij. Ook nu kruipt DJ Henkie weer achter de draaitafel. Vanaf 20.00 uur treedt Collective Coverband op. Zaterdag is het Vaartplein het decor van een Hollandse Middag met optredens van onder andere René Karst, DJ Ries, Leidsche Veen, Raymond de Goede, Joost de Vries en Stef Hoorn. Feest-dj Ferry Koestering sluit de avond af.
Ook Bar De Promenade ( Langestraat 50 `s-Gravenzande) pakt deze feestweek weer uit. Woensdag wordt om 19.00 uur afgetrapt met DJ Jerome en Stef Ekkel. Traditiegetrouw worden senioren op de donderdag in het zonnetje gezet met een gezellige middag met een hapje en een drankje. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 19.00 uur zorgt DJ Eeft voor de juiste sfeer. Om 21.00 uur betreedt feestband Hard2Get, bekend van The Voice of Holland, het podium.
Vrijdag vanaf 14.00 uur is er een speciale kindermiddag. Aansluitend zorg Dennis van Eekelen voor muzikale beats. 's Avonds presenteert Bar De Promenade het 'Foute Feest Festijn' en DJ Galaga.
Zaterdagmiddag is er een optreden van de Sherry's. Op de slotavond draait Jeroen Post samen met . 'Ouwe Jongens Krentebrood' (OJKB) letterlijk het dak eraf.

Kermis
Evenals andere jaren staat de kermis ook dit jaar weer opgesteld op het Zandeveltplein. Openingstijden zijn: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 24.00 uur. Op zaterdag 20 juli is van 12.00 tot 13.00 uur een prikkelarme kermis. In dit uur blijven de lichten, de muziek en de rookmachines uit en draaien de attracties op een lagere snelheid. Nieuw element deze feestweek is de modeshow op het Marktplein. Diverse mode-ondernemers presenteren zich donderdag 18 juli om 16.00 uur met de laatste zomermode en geven alvast een voorproefje van de nieuwe herfstcollectie.
In verband met de feestweek wordt de weekmarkt vrijdag 19 juli verplaatst naar het Graaf Florisplein. De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Baderieviering
Zondag, 21 juli wordt de feestweek traditioneel afgesloten met een braderieviering op het Marktplein. Thema van de viering is 'Wakker Worden'. Aanvang is om 11.00 uur. Voorganger Eric Moor en pastor Kwee zullen deze viering leiden. Er is muziek en samenzang. Het zal een dienst zijn voor jong en oud. Neem zelf een stoel mee, om zeker te zijn van een zitplaats. Na de dienst is eenieder van harte welkom om koffie te drinken, een krentenbol te eten en kan er gezellig nagepraat worden.
Bekijk voor meer informatie de site:
www.sgravenzande.website.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>