Nieuwe Westlandse druivenprinses bekend: Angela Enthoven (28) | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto's: WB

Nieuwe Westlandse druivenprinses bekend: Angela Enthoven (28)

  •   161 keer gelezen   Actueel

Monster - Angela Enthoven is de nieuwe Westlandse druivenprinses. Dat is vrijdagmiddag bekendgemaakt in Themapark De Westlandse Druif in Monster. Ze is de opvolgster van Marieke Racké. "Het wordt een leuk jaar", voorziet de 28-jarige van oorsprong Naaldwijkse.

Tijdens de drukbezochte opening van het nieuwe druivenseizoen werd Enthoven voorgesteld aan het publiek. Haar eerste taak als druivenprinses 2019/2020 was het uitreiken van het eerste kistje druiven. Angela Enthoven was tot voor kort werkzaam als Content Manager bij Bezoek Westland, het netwerk van ondernemers en organisaties uit de toerisme, horeca en recreatie branche uit de regio Westland. Sinds 2015 zette ze zich in om de leukste plekjes met Westland te delen met anderen. Eind 2016 studeerde ze af als Leisure Manager met haar onderzoek 'Westland, Best land voor toeristen', in samenwerking met Horeca Westland en toen nog Streekpromotie Westland.
"Na vier jaar raakte mijn creativiteit een beetje op", zo verklaart ze haar vertrek bij Bezoek Westland in april. Inmiddels werkt ze voor hostel ROOM in Rotterdam. "Na mijn afscheid bij Bezoek Westland wil ik nog één ding voor Westland betekenen qua promotie. Het Westland is nog niet van me af", grapt ze.
Zij heeft er erg veel zin in om het Westland en speciaal de Westlandse druiventeelt onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Maar ze verheugt zich ook op het werk 'achter de schermen'. "Ik zie ernaar uit om de vrijwilligers van De Westlandse Druif te ontmoeten."
Ze wil ook graag meer leren over de techniek van het krenten van de blauwe en witte trossen. "Ik weet hoe krenten in z'n werk gaat. De laatste keer dat ik dat heb gedaan is wel weer even geleden. Krenten is een ontspannende bezigheid", vindt Enthoven, die zelf uit een tuindersfamilie komt.

Voorzitter Jan Kleyberg maakt zich best zorgen over de nieuwe aanwas van krenters, en is dus blij met Enthoven als jonge ambassadeur. "Druiven krenten is een uitstervend vak. Er komen maar weinig nieuwelingen bij, terwijl er jaarlijks naar schatting 28.000 kilo aan druiven moet worden gekrent bij De Westlandse Druif."

Eerste kistje
Vrijdag werd onder leiding van veilingmeester Alphons de Wit het eerst kistje druiven geveild volgens het Amerikaans veilsysteem. De eerste oogst van het seizoen bracht 5.700 euro op. Cees Uitbeijerse van BDO Accountants plaatste het winnende bod. "Al tien jaar bied ik mee", bekent hij. "Het is en blijft een fantastisch mooi product. Ik draag graag mijn steentje bij aan het behoud en de instandhouding van een prachtig stuk erfgoed."
Een deel van de opbrengst van het eerste kistje gaat dit jaar naar de Girls Empowerment Foundation. Deze Westlandse stichting biedt onderdak en onderwijs aan (wees)meisjes en albino-kinderen in Kenia. Donaties worden door deze stichting persoonlijk op de juiste plaats bezorgd. "Ik sta hier met dik kippenvel", zei Edwin Jansen van GEF. "Fantastisch dat jullie met geld onze stichting een warm hart toedragen!"
Karly Batenburg, vrijwilligster van De Westlandse Druif, had de Girls Empowerment Foundation aangedragen als goed doel. Ze is één van de tachtig Westlanders die van donderdag 17 t/m zondag 27 oktober meedoet aan de GEF Kenya Classic, een avontuurlijke fietstocht. In een tijdsbestek van elf dagen zal vanaf de flanken van de Kilimanjaro naar de projecten van Girls Empowerment Foundation in Kwale worden gefietst.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>