Een ware prijzenregen tijdens geslaagde derde editie van Westlands Voetbal Gala | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Marko van der Knaap is blij met zijn oeuvreprijs en de steun van zijn ouders gedurende zijn loopbaan van 700 wedstrijden voor Westlandia.
Marko van der Knaap is blij met zijn oeuvreprijs en de steun van zijn ouders gedurende zijn loopbaan van 700 wedstrijden voor Westlandia. (Foto's: Danny Ploegaert)

Een ware prijzenregen tijdens geslaagde derde editie van Westlands Voetbal Gala

  •   164 keer gelezen   Actueel

Poeldijk - Tom van Veen van eersteklasser SV Honselersdijk is maandagavond uitgeroepen tot beste voetballer van Westland seizoen 2018-2019. Hij troefde hiermee Ramon Ripson van VELO (za) en Dylan Arbouw van derdeklasser KMD af. Het Westlands Voetbal Gala werd voor de derde keer gehouden, in een bomvol restaurant Unicum Elzenhagen werden de prijzen uitgereikt.

De oeuvreprijs ging naar Westlandia-icoon Marko van der Knaap. De 40-jarige routinier hangt zijn voetbalschoenen na een loopbaan van 21 seizoenen aan de wilgen. Hij blijft wel actief in de voetballerij; Van der Knaap gaat aan de slag als technisch manager bij Westlandia. "Ik ben bijzonder blij met het canvasdoek. Een geweldige creatie. Het krijgt zeker een centrale plek in huis."

Topscorer
Roy van der Sar gaat de boeken in als de beste schutter. De aanvaller trof dit seizoen 24 keer doel. Ik wilde mezelf voor Lyra bewijzen. Dat het uiteindelijk zo gelopen is, is alleen maar leuk!", aldus Van der Sar.
De voetballer vertrekt na één jaar alweer bij derdeklasser Lyra. De centrumspits speelt komend seizoen in de derde divisie bij de zondagselectie van Westlandia. "Ik heb altijd het hoogst mogelijke willen behalen, ook in het amateurvoetbal. Dit is voor mij een mooie stap."

Hij keert daarmee terug op het oude nest. Van der Sar speelde tot 2015 in de jeugd bij Lyra, waarna hij vertrok naar Westlandia. Bij deze club speelde Van der Sar zich in de kijker van profclub NEC. Hij mocht bij de Nijmeegse club twee seizoen ruiken aan het echte werk. Vorig seizoen keerde hij terug in De Lier.
Bij de dames kroonde Michelle Vrieling zich tot topscorer. De topschutter van Sportclub Monster scoorde liefst 48 keer. Emma Geers, mocht bij afwezigheid van haar ploeggenoot, de prijs in ontvangst nemen. Vrieling is afgereisd naar Frankrijk om daar de Oranje Leeuwinnen aan te moedigen op het WK.
Geers mocht het podium ook bestijgen om de prijs voor beste damesploeg in ontvangst te nemen. Haar Sportclub Monster is gepromoveerd naar de eerste klasse en gaat landelijk spelen. Ook werd de FeVoWest Vrouwencup gewonnen.

Vrijwilligersprijs
Louis de Letter is de winnaar van de Vrijwilligersprijs: "Ik ben maar een gewone vrijwilliger van VELO. Ik doe dat met veel plezier. Daarom kan ik het zolang volhouden."
Hij maakte nog even van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan de jongere generatie: "Sluit je aan bij het vrijwilligersgilde. Jongens steek je handjes uit. Stel je beschikbaar. Doe vooral je best, meer kan je niet doen. Dat heb ik ook altijd gedaan." Ook de Flynth Westland Cup commissie en de tweeling Stef en Bob van Veen van Westlandia kwamen op het podium te staan als genomineerde Vrijwilligers van het Jaar.
De prijs voor beste keeper ging naar Danny Koning van hoofdklasser FC 's-Gravenzande. Koning was niet alleen in de competitie op dreef, maar was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het binnenhalen van de districtsbeker door zijn elftal. Koning speelde meerdere keren een glansrol in noodzakelijke strafschoppenseries waardoor FC 's-Gravenzande in de race bleef.
Danny Niël van derdeklasser Naaldwijk sleepte de eerste plaats van grootste talent in de wacht. Niël is het schoolvoorbeeld van tomeloze inzet en karakter. Hij had met tien treffers een groot aandeel in de uiteindelijk handhaving van Naaldwijk in de derde klasse. Trainer Patrick Fieret heeft de zekerheid dat hij met Niël altijd een speler beschikbaar heeft die zich voor 100 procent geeft. Niël had concurrentie van Westlandiaan Desley Bransen en Bas de Brabander van SC Monster.
In de categorie Elftal van het Jaar ging de eerste prijs naar promovendus VELO. De Wateringers lieten FC 's-Gravenzande en SV Honselersdijk achter zich. VELO promoveerde voor het tweede seizoen op rij na winst in de finale nacompetitie op Vitesse Delft. De ploeg van Edwin Vurens wil de lijn graag doortrekken.

Een registratie van het Westlands Voetbalgala is dit weekend uitgebreid te zien op WOS TV. 

https://vimeo.com/wosmedia/review/344994134/353f9e2641


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>