Tommies snackgroenten in honderd procent gerecycleerde verpakking | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Vlnr.: Robert Ketelarij (Greenco), Ton van den Hoek (Jumbo) en Jan Walta (The Greenery).
Vlnr.: Robert Ketelarij (Greenco), Ton van den Hoek (Jumbo) en Jan Walta (The Greenery). (Foto: PR/Harm-Jan Eikelenboom)

Tommies snackgroenten in honderd procent gerecycleerde verpakking

  •   46 keer gelezen   Actueel

Westland - Sinds deze week zijn alle 500 grams emmers van Tommies snackgroenten gemaakt van honderd procent gerecycled en recyclebaar materiaal.

In 2018 introduceerde Greenco bij Jumbo al onder haar merk Tommies Mini Toppers, Tommies Good to Go en de bekers Tommies snackgroenten in een volledig gerecycleerde verpakking. Dat scheelt al gauw 42.000 kilo plastic per jaar. Bovendien worden zo'n 6 miljoen PET flessen gerecycled voor het maken van deze verpakkingen.

Jumbo, The Greenery en Greenco hebben intensief samengewerkt om over te kunnen gaan naar volledig recycled PET. De rPET-verpakkingen zijn volledig gemaakt van hergebruikt PET en hebben 70-80% minder CO2-uitstoot dan conventionele PET verpakkingen, waarmee een belangrijke stap wordt gemaakt in verduurzaming van verpakkingsmaterialen. De keuze voor een recyclebare oplossing is in lijn met het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

CEO Robert Ketelarij is trots op de verduurzaming: "De keuze voor de duurzame verpakking sluit naadloos aan op onze ambitie om de toonaangevende speler te worden voor duurzaamheid in de tuinbouw. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onze leidraad voor duurzame groei. Hierbij blijven wij continu innoveren en samenwerken met partners van binnen en buiten onze branche om iedereen te laten genieten van gezonde snackgroenten."

 "We zijn zuinig op de wereld om ons heen", vervolgt Ton van den Hoek, Senior manager AGF bij Jumbo Supermarkten. "Daarom werken we vanuit Jumbo aan het verminderen van afval uit verpakkingen en het verkleinen van onze plastic voetafdruk. We zijn continu op zoek naar manieren om verpakkingen te verminderen of te verduurzamen in nauwe samenwerking met onze leveranciers. We zijn dan ook verheugd dat onze vaste snackgroenteleverancier Greenco nu al haar Tommies snackgroenten in een duurzame verpakking aanbiedt."

Jan Walta, key-accountmanager Jumbo bij The Greenery is blij met de introductie. "We streven naar een zo duurzaam mogelijk keten. Verpakkingen spelen hierbij een belangrijke rol. We zijn trots om samen te werken met vooruitstrevende telers als Greenco die voortdurend innoveren in het snackgroenten segment en zijn blij met de samenwerking met Jumbo om de keten verder te verduurzamen. Deze inspanningen dragen bij aan een duurzame samenleving."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>