Veel Westlands, veel Hollands en veel party | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Van Dik Hout, springlevend monument van de Nederpop, treedt  vrijdag 14 juni op tijdens 'Vrienden van het Westland'.
Van Dik Hout, springlevend monument van de Nederpop, treedt vrijdag 14 juni op tijdens 'Vrienden van het Westland'. (Foto: PR)

Veel Westlands, veel Hollands en veel party

  •   292 keer gelezen   Actueel

De Lier - Ze hebben al twee meer dan geslaagde Oud en Nieuw-feesten in De Lier achter hun naam staan. Op 14 en 15 juni zijn Stan en Frank, beiden 24 jaar, klaar voor een volgende stap. Met hun SF Events maken ze als organisator hun openluchtdebuut. Twee dagen lang wordt evenemententerrein 'De Wollebrand' omgetoverd tot een bruisende festivalhotspot voor muziekliefhebbers.

De programmering biedt voor ieder wat wils, van Hollandse meezingers tot een flinke portie snoeiharde beats. De vrijdagavond is gedoopt tot 'Vrienden van het Westland' en zal in het teken staan van ongecompliceerde gezelligheid. Op zaterdag vindt de eerste editie van 'Infinity Outdoor' plaats. Hiermee wordt qua opzet bewust gemikt op een wat jongere doelgroep.
Stan en Frank hebben er het volste vertrouwen in dat het lukt om het concept zoals ze dat voor ogen hebben goed neer te zetten. "Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. Een modderpoel gaat het sowieso niet worden", benadrukt Frank. "want we treffen voorzorgsmaatregelen."
Ondernemen is per definitie risico nemen, menen de mannen. "Maar zonder vertrouwen waren we hier nooit aan begonnen. Kaarten worden nu al volop gekocht. We beschouwen dit als een enorm compliment. Het blijkt dat de bezoekers absoluut vertrouwen in ons hebben." Nadat muziekevenement Westland Kross failliet werd verklaard, heeft SF Events een vergunningaanvraag ingediend op de datum waar normaal gesproken de Westland Kross zou worden georganiseerd. Een vergelijking tussen de twee gaat volgens Frank en Stan om verschillende redenen mank. "Bijvoorbeeld wat betreft de grootte: wij hebben een vergunning voor tweeduizend personen."
Stan en Frank zijn de eersten die een feest mogen organiseren op het nieuwe evenemententerrein in de Wollebrand. Een prima locatie, aldus het tweetal. "Het festivalterrein ligt mooi centraal en is vanuit de verschillende kernen goed aan te fietsen." Wil je een evenement organiseren, dan komt daar heel veel bij kijken. "Onze drijfveer? Het geeft een kick als iedereen positief over jouw feestje praat", zegt Stan. "Als de avond met een goede sfeer wordt afgesloten dan geeft dat voldoening", vult Frank hem aan.
Stan en Frank doen alles zelf. "Lekker overzichtelijk", vinden ze. "Een knoop doorhakken en tot besluiten komen is ook makkelijker wanneer je met z'n tweeën bent." Helemaal alleen staan ze er niet voor. "Onze vriendengroep helpt met opbouwen." Draaide het in festivalland eerst alleen om de muziek, tegenwoordig is het de totaalbeleving die misschien wel zwaarder weegt dan de timetable met geprogrammeerde artiesten. "Daarom besteden we extra aandacht aan de aankleding. Het wordt een écht festival."
Met Van Dik Hout heeft SF Events een gedegen headliner weten binnen te hengelen. "Dit jaar is voor de band bijzonder: 2019 staat namelijk in het teken hun 25-jarig bestaan. Van Dik Hout viert haar jubileum met een nieuw album en een tour", weet Stan. Martin Buitenhuis, zanger van Van Dik Hout, zegt in een reactie: "Het is mooi dat we in ons jubileumjaar wat terug kunnen doen voor onze fans. De optredens beleven we nog net zo intens als in het begin. Het is een sensatie om een geweldige avond met het publiek te hebben."
Afsluiter tijdens 'Vrienden van het Westland' is coverband Queen Forever. "Queen was altijd al populair, maar dankzij de film 'Bohemian Rhapsody' lijkt de band populairder dan ooit. Ook wij kunnen niet om deze legendarische band heen", verklaart Frank.
Er is die avond ook Westlandse inbreng: 2 Meter Peter. "Ze doen eigenlijk geen grote optredens meer. Maar voor óns maken ze graag een uitzondering."
Jason Bouman maakt de line-up voor de avond compleet. "Gezelligheid gegarandeerd! Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij in 2013 het talentenjachtprogramma 'Bloed, Zweet en Tranen' won." Tussen de optredens door draait DJ Jerome. "We hebben een vol programma", concludeert Stan.
Ook de affiche van 'Infinity Outdoor' liegt er niet om. De organisatie beoogt een feest uit de categorie 'ons kent ons'. "Onze promotie richt zich ook alleen op het Westland. Uit elk dorp hebben we een deejay die komt draaien, aangevuld met gevestigde namen uit het wereldje."
De organisatoren kijken reikhalzend uit naar 14 en 15 juni. "We hopen dat er nog lang over nagepraat mag worden, in positieve zin wel te verstaan!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>