Burgemeester geeft startsein voor bouw nieuwe brandweerkazerne Naaldwijk | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto's: (WB)

Burgemeester geeft startsein voor bouw nieuwe brandweerkazerne Naaldwijk

  •   64 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Dindagmiddag heeft burgemeester Arends samen met de jeugdbrandweer Naaldwijk symbolisch de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe tijdelijke brandweerkazerne aan de 's-Gravenzandseweg in Naaldwijk.

De nieuwe kazerne is naar verwachting in oktober 2019 gereed, waarna het openbaar gebied ingericht wordt en de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en de brandweerploeg aan de slag kunnen met de inrichting van het gebouw. De inrichting moet eind 2019 gereed, zodat de kazerne begin 2020 In gebruik kan worden genomen.

Sloop
Na de verhuizing kan er gestart worden met de sloop van de oude brandweerkazerne, die ooit ook nog heeft gefunctioneerd als veilinggebouw. Na de sloop worden de gronden bouwrijp gemaakt en verkocht aan ontwikkelaar Boele & van Eesteren voor de bouw van het appartementencomplex voor de woongroep 'De oude veiling'.

Veiligheidseisen
Na de in 2008 aangenomen motie door de raad om de woningbouw voor de woongroep ouderen te huisvesten op de locatie van de brandweer en het politiebureau in Naaldwijk, is er gestart met de zoektocht naar een andere geschikte locatie voor de brandweerkazerne. Deze zoektocht heeft in Westland geen locatie opgeleverd die voldoet aan de door de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) gestelde eisen.

In 2015 is daarom besloten om voor de brandweer voor de komende 15 jaar een zogenaamde semi permanente (tijdelijke) bouw te realiseren op de plek van het voormalig politiebureau aan de 's Gravenzandseweg in Naaldwijk.

Tijdens deze periode vindt er verder onderzoek plaats naar een geschikte definitieve locatie voor de brandweer. Met deze tijdelijke locatie voor de brandweer komt de locatie van de oude brandweerkazerne vrij voor de geplande realisatie van woningbouw voor de woongroep ouderen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>