Kunstscherm voor nieuw kloppend stadshart | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Inwoners en betrokkenen mochten zaterdag de zeventien kunstpanelen onthullen. Kunstenares José Knippenberg trapte af.
Inwoners en betrokkenen mochten zaterdag de zeventien kunstpanelen onthullen. Kunstenares José Knippenberg trapte af. (Foto: WB)

Kunstscherm voor nieuw kloppend stadshart

  •   48 keer gelezen   Actueel

's-Gravenzande - 'Zonder strijd geen overwinning'. Met deze woorden markeerde wethouder Cobie Gardien de voltooiing van het nieuwe winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Om de oplevering van fase 3 te vieren, werd zaterdag een 27 meter lang kunstscherm onthuld. Het kunstwerk is een geschenk van gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) aan de inwoners van 's-Gravenzande.

Wim de Haas, regio-directeur van BPD Gebiedsontwikkeling, bedankte hen tijdens zijn toespraak voor het vertrouwen in al die jaren van ontwikkeling en realisatie van het nieuwe kloppende Hart van 's-Gravenzande. In het bijzonder noemde hij de twee bewoners die op hun dakterras tijdelijk geconfronteerd werden een 'Boeing'. De Haas doelde daarmee op de ventilatoren van de parkeergarage. "In het kader van goed buurschap hebben we die weggehaald."
Ook de aannemer mocht woorden van dank in ontvangst nemen. Volgens De Haas vielen de klachten van omwonenden mee. Overal waar gebouwd wordt, brengt de bouw extra hinder voor de omgeving met zich mee, aldus de regio-directeur. "Je kunt niet zoiets als dit realiseren zonder elkaar in de weg te zitten", benadrukte hij.
De Haas sprak lovend over de gemeente Westland als spin in het web en roemde haar doorzettingsvermogen. Verder werden de ondernemers bedankt. "Ondanks de nodige scepsis hebben ze met veel energie meegewerkt", concludeerde De Haas, die het Hart van 's-Gravenzande één van de leukste projecten uit zijn hele carrière noemde.
Cees Voorberg, afgezwaaid voorzitter van de BIZ, vindt dat 's-Gravenzande trots mag zijn op het resultaat. "Iedereen is van harte welkom!", zei hij stuiterend van enthousiasme.
Aansluitend aan de speeches werd het kunstscherm naar ontwerp van José Knippenberg onthuld. Het kunstwerk bestaat uit zeventien panelen en laat de hartritmelijn van 's-Gravenzande zien, vanuit de historie naar het heden. Aan de kunstenares uit Hoek van Holland de eer om het eerste paneel te openbaren. Het verhaal begint bij Gravin Machteld, geeft uitleg over het Wapen van 's-Gravenzande en gaat via het Trapgevelhuis, de Spaansche Vloot, de Dorpspomp en de Muziekkoepel naar de Dorpskerk en het voormalige tramstation. Tussentijds wordt nog een stop gemaakt bij de kassen. Na de Molen van Maat en het ISW wordt geëindigd bij het nieuwe winkelcentrum.
Het stadshart heeft in totaal ruim 8.000 vierkante meter aan winkelruimte, honderd woningen en driehonderd parkeerplaatsen gekregen.

Historische optocht
De feestelijke middag begon met een historische optocht langs verschillende belangrijke punten in het centrum van 's-Gravenzande. Uiteindelijk eindigde de route in de Graaf Willem II straat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>