Vrijwilligers Vluchtelingenwerk in het Valentijnszonnetje | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Lionsclub 'Glazen Stad' toonde op 14 februari haar waardering voor de vrijwilligers van  VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland.
Lionsclub 'Glazen Stad' toonde op 14 februari haar waardering voor de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. (Foto: PR)

Vrijwilligers Vluchtelingenwerk in het Valentijnszonnetje

  •   11 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Vrijwilligers van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland werden afgelopen donderdag getrakteerd op een high-tea. Hiermee toonde Lionsclub 'Glazen Stad' haar waardering voor het onzichtbare werk van deze volontairs.

VluchtelingenWerk in Westland kent zo'n dertig vrijwilligers, van verschillende leeftijden en culturen, die vol passie nieuwe Westlanders begeleiden. De eerste drie maanden ondersteunt een vestigingscoach hen, met zaken zoals verzekeringen en school voor de kinderen. Vervolgens is een maatschappelijk begeleider gemiddeld een jaar actief voor uiteenlopende zaken rondom integratie. "Wij helpen niet, wij begeleiden naar zelfredzaamheid", aldus teamleider Eric van der Wilk.
De meeste vrijwilligers zijn twee à drie dagdelen per week actief. "Ik ben dankbaar voor het feit dat ik het zelf goed heb. Andere mensen kunnen helpen, geeft voldoening", vertelt een 27-jarige vrijwilligster.
Met de lekkernijen en een diversiteit aan theesoorten, gepresenteerd door Chez Léon, heeft Lionsclub 'Glazen Stad' deze groep bijzondere mensen een blijk van waardering getoond. Jaarlijks, op Valentijnsdag, zet de club een bepaalde groep vrijwilligers in het zonnetje.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>