Avavieren wint publieksprijs 'Meer dan Handen' | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Hans Prins mocht namens Avavieren uit handen van minister Hugo de Jonge een cheque van 2.000 euro in ontvangst nemen.
Hans Prins mocht namens Avavieren uit handen van minister Hugo de Jonge een cheque van 2.000 euro in ontvangst nemen. (Foto: PR)

Avavieren wint publieksprijs 'Meer dan Handen'

  •   35 keer gelezen   Actueel

's-Gravenzande - Stichting Avavieren is vrijdag in de prijzen gevallen. Het Westlandse initiatief won één van de publieksprijzen bij de 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019' in Ede. De prijs werd uitgereikt door minister Hugo de Jonge (VWS) "Het was een grote verrassing en eer om deze award in ontvangst te nemen", aldus Hans Prins, initiatiefnemer van Avavieren.

Met de landelijke 'Meer dan Handen vrijwilligersprijzen' zet het ministerie van VWS lokale en landelijke organisaties in het zonnetje. Het gaat om organisaties en initiatieven die verschil maken in het leven van mensen. Minister Hugo de Jonge: "Met deze prijzen krijgen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties de erkenning en waardering die zij verdienen voor hun belangeloze inzet."
De jury koos uit zo'n 160 inzendingen drie winnaars in drie categorieën. De jury roemde het enthousiasme en veelzijdigheid van de inzendingen.
In de categorie 'Landelijke vrijwilligersprojecten', ging de juryprijs naar Ixta Noa. Dit is een organisatie voor en door mensen die ervaring hebben met een psychische onbalans. Vrijwilligers zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Zij krijgen coaching en versterken hiermee ook hun eigen persoonlijke en maatschappelijke herstel. In de categorie 'Lokale vrijwilligersprojecten' won stichting Anders uit Papendrecht. Zij verbinden kwetsbare mensen aan lokale ondernemers. Die komen vervolgens in actie met hun eigen product, dienst of talent. In de categorie 'VriendenLoterij Passieprijs' koos de jury voor de 14-jarige Pip Schevers van kookproject De Kluis. De jury prees haar initiatief voor een project om jongeren gezonder te laten eten en haar enthousiaste inzet hiervoor.

Publieksprijs
De inschrijvingen met meeste stemmen wonnen de publieksprijs. Er zijn zo'n 30.000 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar Avavieren, dat in samenwerking met Stichting Wigwam en met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers gezinsvakanties realiseert voor kinderen met een beperking op Strandpark Vlugtenburg. Daarnaast begeleidt ze ouderen bij diverse activiteiten in de groepsruimte van Avavieren en op het strand met o.a. de speciale strandrups. Avavieren was voorgedragen door de gemeente Westland.
De andere twee publieksprijzen gingen naar het Vrijwilligersplein van stichting Alzheimer, een digitaal platform speciaal voor vrijwilligers, en Stef Verhagen van TOF vakanties uit Leeuwarden. Hij zet zich al acht jaar in om mensen met een verstandelijke beperking een onvergetelijke vakantie te bezorgen.
Een jury, die bestond uit vertegenwoordigers van vrijwilligerscentrales, koos de gemeente Capelle aan den IJssel als 'Vrijwilligersgemeente van het jaar'. De gemeente kreeg deze eervolle vermelding, voor hun brede ondersteuning en waardering van het lokale vrijwilligerswerk.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>