Quintus eenvoudig naar kwartfinale in Europa | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Een speelster van V&L doet er alles aan om Anouk Zwinkels af te stoppen.
Een speelster van V&L doet er alles aan om Anouk Zwinkels af te stoppen. (Foto: MFH Desgn)

Quintus eenvoudig naar kwartfinale in Europa

  •   47 keer gelezen   Actueel

Kwintsheul - De handbalvrouwen van Quintus hebben zaterdag aan de Europese verwachtingen voldaan door zich eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinale van de Challenge Cup. De return van het Nederlandse onderonsje tegen V&L bleek in eigen huis niet meer dan een formaliteit. De equipe van René Zwinkels won met 23-19 en dat was opgeteld bij de 22-27 zege een week eerder in Geleen ruimschoots voldoende.

Auteur: Johan van Dien

Buiten de landsgrenzen is Quintus bezig aan een sterke reeks. Voor de Heulse ploeg is het al het vierde achtereenvolgende jaar dat het zich Europees bij de laatste acht schaart. Het voorlopig hoogtepunt is het seizoen 2016-2017 waarin Quintus zelfs de halve finale haalde. De latere winnaar Lokomotief Zagreb bleek toen in een tweeluik duidelijk te sterk. Of een evenaring of zelf een verbetering van dit resultaat erin zit, hangt deels af van de loting.

Comfortabel
Over de gewenste afloop hoefde de Heulse supporters zaterdag niet in de rats te zitten. Quintus had van de zwak spelende Limburgse opponent werkelijk niets te vrezen. De thuisclub zette het ervaren verdedigingsblok, gevormd door Britt van Steekelenburg, Lisanne en Anouk Zwinkels, direct goed neer en wist aanvallend met regelmaat keepster Laura Govaerts, in het verleden ook actief in Kwintsheul, te verschalken.Halverwege de eerste helft was de voorsprong met 6-2 al comfortabel te noemen. Bij de rust was deze marge, zonder dat het publiek echt verwend werd met hoogstaand handbal, al opgelopen tot 11-5.
Ook in de eerste fase van de tweede helft was het krachtsverschil simpelweg te groot voor een heel boeiend duel.
De marge liep, onder meer door de trefzekerheid van de zussen Zwinkels en Cynthia Devilee, op naar negen (15-6).
Een ideaal moment om met frivool spel het publiek eens lekker te verwennen, zou je denken. Het tegendeel was waar. Trainer René Zwinkels muteerde niet voor de eerste keer driftig. Zo kregen nieuwe, veelbelovende talenten als Fem Boeters en Jill van der Zeijden en de vertrouwde wisselspeelsters hun kans om zich te laten zien. Het gevolg was wel dat V&L beetje bij beetje wat van de ruime achterstand afknabbelde. De marge slonk tot vier doelpunten (23-19), maar dat leek aan Heulse kant niemand te deren. De Limburgse formatie won zo zelfs de tweede helft en verliet daarmee nog met een redelijk gevoel het veld.
Voor Quintus, dat in Devilee met slechts vijf doelpunten haar topscorer had, is het nu uitkijken naar het grote Europese werk.
Waar de Heulse ploeg werkelijk toe in staat is, moet komende maand blijken als de volgende ronde gepland staat. Zeker is dat nu een echte test volgt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>