Inval bij kaasmaker 'Celine Cheese' | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De milieuafdeling van de politie deed samen met een aantal partners onderzoek in het pand van Celine Cheese. Foto: (Politie Westland)
De milieuafdeling van de politie deed samen met een aantal partners onderzoek in het pand van Celine Cheese. Foto: (Politie Westland) (Foto: Politie Westland)

Inval bij kaasmaker 'Celine Cheese'

  •   545 keer gelezen   Actueel

's-Gravenzande - Na talloze klachten over stank onder omwonenden deed de politie donderdag een inval bij kaasmakerij 'Celine Cheese', gevestigd aan de Franklinstraat. Tegen de kaasmaker van Syrische afkomst is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten van de afdeling Milieu gingen omstreeks 10.00 uur samen met de Omgevingsdienst Haaglanden, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ) het bedrijfspand binnen. De milieuagenten verrichtten onderzoek in en rondom het pand. De eigenaar van het bedrijf wordt binnenkort als verdachte gehoord voor meerdere milieu-overtredingen, dan wel economische delicten, op grond van de Wet Milieubeheer.
Verder zullen de NVWA en de Omgevingsdienst Haaglanden bestuurlijke maatregelen tegen het bedrijf treffen. Ook stelt het COKZ een onderzoek in.

Dwangsom
De kaasmaker in 's-Gravenzande kreeg eerder al een dwangsom opgelegd door de Omgevingsdienst Haaglanden vanwege overtredingen betrekking hebbend op de wet op milieudelicten. Op opgedoken filmpjes van bewakingscamera's was te zien hoe er illegale lozingen van kaasafval op het open riool werden gedaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>