A Local Swim Westland kent magistrale opbrengst | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De opbrengst van A Local Swim Westland 2018 werd met gejuich ontvangen.
De opbrengst van A Local Swim Westland 2018 werd met gejuich ontvangen. (Foto: PR)

A Local Swim Westland kent magistrale opbrengst

  •   49 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Stichting ALS Westland is donderdagavond in de Olsthoorn Ranch het eindbedrag bekend gemaakt van de 3e editie van A Local Swim Westland. Er kan liefst 653.000 worden overgemaakt aan projecten die gericht zijn op onderzoek naar oorzaak, diagnostiek, behandeling met (nieuwe) medicijnen, symptoombehandeling en zorg voor mensen met de zenuw-spierziekte ALS.

ALS Westland bestond 17 januari op de dag af tien jaar. Linda Slaghuis, voorzitter van de Stichting ALS Westland, nam de aanwezigen in haar toespraak mee op een 'trip down memorylane'. Zij uitte grote dankbaarheid aan iedereen die de stichting de afgelopen jaren een warm hart toegedragen heeft.

Genetische onderzoek
Jan Veldink, hoogleraar neurologie en neurogenetica van het ALS Centrum in het UMC in Utrecht, nam het spreekstokje van haar over. Hij vertelde over Project MinE, een baanbrekend genetische onderzoek naar ALS op wereldwijde schaal. Het uiteindelijke doel van de studie is een concreet aanknopingspunt te vinden voor nieuwe behandelingen van ALS. Over de precieze oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend, en mede daarom is er ook nog geen goed medicijn tegen ALS gevonden. In voorgaande jaren heeft ALS Westland ook gedoneerd aan dit onderzoeksproject.
Deze editie wordt 75 procent van de opgebrachte gelden besteed aan internationaal onderzoek en de overige 25 procent gaat naar kwaliteit van zorg en leven.

Dertien projecten
Het gaat in totaal om dertien projecten. Zo overhandigde Lenie Scheffers een mooie cheque van 20.000 euro aan Theo Kortenbach van Stichting Vaarwens, een stichting die gratis dagtochten vaart met mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte.
Uit handen van bestuurslid Mariska Bransen ontving Stichting ALSopdeweg! een cheque van maar liefst 30.000 euro. Deze stichting biedt hulpmiddelen die buiten de reguliere vergoedingen vallen (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zorgverzekeraar of UWV). Het project moet de mobiliteit van patiënten vergroten en ervoor zorgen dat zij alles uit het leven kunnen halen wat er nog in zit, zonder daarin beperkt te worden door trage procedures en complexe regelgeving.
Gorrit-Jan Blonk, directeur van de Stichting ALS Nederland, bedankte de Westlandse deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor het prachtige eindresultaat.
Zevenhonderd zwemmers doken 11 augustus De Lee in om twee kilometer te zwemmen en daarmee geld in te zamelen. De actie leverde 573.715 euro op. De eindopbrengst kwam te staan op 653.000 euro. Team de Malle Pietjes zorgde ervoor dat het bedrag op de valreep nog verhoogd kon worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>