Van Ruijven grijpt de macht op NK-shorttrack | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto: Orange Pictures/Douwe Bijlsma

Van Ruijven grijpt de macht op NK-shorttrack

  •   50 keer gelezen   Actueel

Heerenveen - Lara van Ruijven heeft voor de tweede keer in haar carrière de Nederlandse allround-titel shorttrack bij de vrouwen veroverd. De Naaldwijkse, net 26 jaar, begon door drie sterke afstanden met een grote voorsprong aan de afsluitende superfinale over 3.000 meter. Ze gaf de titel niet meer uit handen door gecontroleerd te rijden en direct achter Poutsma, de enige overgebleven concurrente, als derde over de finish te komen.

Auteur: Johan van Dien

Lara van Ruijven sprak na het behalen van de titel van een 'heel mooi steady toernooi'. "Ik heb gewoon de minste fouten gemaakt en dat pakte nu goed uit', aldus de dolblije Westlandse.
Van Ruijven reed in Thialf Heereveen sterk en profiteerde daarnaast optimaal van de fouten (twee valpartijen) van titelfavoriet Suzanne Schulting. De Naaldwijkse is bezig aan een prima seizoen. Zo won ze onder meer al goud op de 500 meter en zilver op de 1.000 meter tijdens wereldbekerwedstrijden. Van Ruijven opende de finaledag van het NK met brons op haar minst geliefde afstand, de 1.500 meter en beperkte zo de achterstand op de concurrentie. Daarna kwam ze op overtuigende wijze zowel op de 500- als de 1.000 meter als eerste over de streep. Ze begon zo met een zeer ruime marge aan de afsluitende superfinale over 3.000 meter. De verrassend sterk rijdende Selma Poutsma was de enige die haar nog van de titel kon afhouden, maar dat gebeurde niet. Voor Van Ruijven is het na 2015 haar tweede allround NK-titel en ze begint zo met een heerlijk gevoel aan het EK komend weekend in een uitverkocht stadion aan de Sportboulevard in Dordrecht.

Dylan Hoogerwerf
Regio- en clubgenoot van Hardrijvereniging Den Haag-Westland Dylan Hoogerwerf, de verrassende nummer 1 in 2017, kon geen moment aanspraak maken op een nieuwe titel. Sterker nog, de Wateringer haalde zelf het eindpodium niet. De 1.500 meter leverde voor Hoogerwerf nog een bronzen plak op, maar zijn prestaties op zowel de 500- als de 1.000 meter vielen erg tegen. Hij moest zo nog vol aan de bak om de derde plaats in het eindklassement te veroveren en zo zijn kandidatuur voor het een individueel EK-ticket kracht bij te zetten. Deze missie slaagde niet, want in de superfinale kwam Hoogerwerf pas als zesde over de meet. Na veel rekenwerk was dat ook zijn positie in het eindklassement.
Avalon Aardoom (21) uit Wateringen, die afgelopen jaar veel vooruitgang maakte, ontbrak tijdens het NK vanwege een hersenschudding, die ze eerder dit seizoen door een valpartij opliep.
Adwin Snellink (Monster) was er dit jaar voor het eerst in jaren niet bij op een Nederlands kampioenschap. Na een moeizaam seizoen in 2018 maakt de Westlander geen deel meer uit van de nationale selectie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>