Lierse Hoofdstraat verandert in sprookjesachtig Winter Wonderland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto: WB

Lierse Hoofdstraat verandert in sprookjesachtig Winter Wonderland

  •   188 keer gelezen   Actueel

De Lier - Op vrijdag 14 december verandert de Hoofdstraat in De Lier in een sprookjesachtig en romantisch Winter Wonderland.

Traditiegetrouw is ook nu de lichtjesoptocht dé blikvanger van het jaarlijkse evenement. De stoet vertrekt om 19.00 uur vanaf sporthal Vreeloo aan de Veilingweg. Verlichte wagens, fietsen, bolderkarren, steppen, kerstmannen, elfjes en sneeuwpoppen zullen een betoverend geheel vormen.
Van 14.00 tot 21.00 uur is er in de Hoofdstraat een sfeervolle kerstmarkt, met een levende kerststal en wensboom. Verder kunnen bezoekers een leuke foto maken in een winters tafereel met arrenslee.
In de Domkerk zijn er diverse activiteiten. Om 16.00 uur speelt Kiekeboek Rosalie v/d Lugt daar de poppenvoorstelling 'Opa Knoest vertelt het Kerstverhaal' naar het gelijknamige prentenboek. De kinderen krijgen na afloop een kleurplaat van het kerstverhaal. Aanmelden is niet nodig. De toegang is vrij. De voorstelling duurt een half uur en is speciaal bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.
Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn er optredens op verschillende podia. Zo laat kinderkoor PWA van zich horen en geeft Saxofoonkwartet 'The Burlesco4' acte de présence.

Museum De Timmerwerf
Op het voorplein van Museum De Timmerwerf staan de mannen van Houtdraaigroep De Lier op hun draaibanken de leukste kerstboompjes, sneeuwpoppen en kerstmannetjes te draaien. De bezoekers kunnen lekker warm bij de vuurkorf staan om hun vakmanschap te bewonderen en natuurlijk zijn de producten voor een schappelijk prijsje te koop. Binnen in de werkplaats worden houten voorwerpen aangeboden die door de vrijwilligers zijn gemaakt, zoals vogelhuisjes, uilen en kerstkaboutertjes. Verder staan de mensen van Unicef in de werkplaats met producten die verkocht worden voor het goede doel. In de entree en boven op zolder is de expositie 'Pompen of verzuipen' te bewonderen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>