Sinterklaas en zijn Pieten op tournee in het Westland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
De Sint bezocht zaterdag Wateringen.
De Sint bezocht zaterdag Wateringen. (Foto: PR)

Sinterklaas en zijn Pieten op tournee in het Westland

  •   40 keer gelezen   Actueel

Westland - Het zal niemand ontgaan zijn, Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. Na intochten in Poeldijk, Naaldwijk, Wateringen, De Lier, Honselersdijk en Monster afgelopen zaterdag, doet de kindervriend komend weekend met veel plezier ook de andere Westlandse kernen aan.

's-Gravenzande
Sinterklaas en zijn Pieten meren 24 november rond 13.15 uur aan, aan de Rederijkerlaan bij het ISW aan de Gasthuislaan. Daarna vervolgt Sint zijn route met de koets en komt hij rond de klok van 14.00 uur aan bij de Noorderkerk in de Langestraat waar weer spannende dingen staan te gebeuren.
Om 15.00 uur hopen Sint en Pieten op het Marktplein aan te komen om er met alle kinderen weer een groot feest van te maken.

Maasdijk
In Maasdijk komt de Sint op 24 november rond 15.00 uur aan op het grasveld aan de Tuinderweg bij de voormalige Rabobank. De optocht door het dorp is van 15.30 tot 16.00 uur en aansluiting is er op het Oranjeplein tot 17.00 uur een Pietenmarkt.

Kwintsheul
Komende zaterdag vindt ook de Sinterklaasintocht in Kwintsheul plaats. De boot met de Sint meert om 14.00 uur af aan de Lange Wateringkade, waarna hij achter de muziek van Sint Gregorius per oldtimer een rondrit door her dorp maakt. Om 15.00 uur volgt dan voor de Heulse jeugd een Sinterklaasfeest in de Andreashof met medewerking van Storm Creatief. Voor dit feest worden gratis toegangskaarten verspreid.

Ter Heijde
Zaterdag 24 november is de grote dag voor jong en oud in Ter Heijde aan Zee. Voor het Fletcher hotel Elzenduin, waar Sinterklaas een nachtje heeft gelogeerd, verzorgen om 10.45 uur de Roet Poepers uit Vlaardingen en show- en majorettevereniging The Maranto's uit Ter Heijde aan Zee, een muzikale show. Vanuit daar start de optocht om 11.00 uur en zal elke straat van het dorp met een bezoekje vereerd worden. De bonte optocht zal ongeveer een uur duren en zal eindigen bij het hotel. Hier zal de Spaanse kindervriend met behulp van zijn Pieten alle kinderen die een kleurplaat hebben ingeleverd op de bekende adressen een verrassingszak aan bieden en de prijswinnaars bekend maken van de kleurwedstrijd op het bordes van hotel Elzenduin.

Sint bij Het Blauwe Hek
Op zaterdag 24 november bezoekt Sinterklaas bij Het Blauwe Hek, de bekende bakkerij met zorg aan de Oranjesluisweg 20 in Naaldwijk. Tijd: van 12.00 tot 14.00 uur. Hij heeft de bakkerij gevraagd om er een feestelijke middag van te maken. Alle kinderen tot en met 5 jaar ontvangen een mooi cadeautje, en kinderen ouder dan 5 jaar krijgen een lekker zakje strooigoed mee naar huis. Verder kunnen er leuke prijzen gewonnen worden door te raden naar het juiste gewicht van een grote taaitaaipop. Om de gezelligheid compleet te maken staat er een grote pan erwtensoep op het vuur en zijn de broodjes heerlijk belegd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>