Mantelzorg Inloop Westland gaat van start | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Hélène van Winden, Diane Rang en Anny Berendse willen verborgen en zwaar belaste mantelzorgers in een vroeg stadium de weg wijzen naar passende hulp. Foto: (WB)
Hélène van Winden, Diane Rang en Anny Berendse willen verborgen en zwaar belaste mantelzorgers in een vroeg stadium de weg wijzen naar passende hulp. Foto: (WB) (Foto: )

Mantelzorg Inloop Westland gaat van start

  •   14 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Westlandse mantelzorgers ondersteunen en voorkomen dat ze overbelast raken, niet vanachter het bureau maar in een huiselijke setting met een kopje koffie erbij. Dat is Mantelzorg Inloop Westland in een notendop. Het nieuwe burgerinitiatief ziet volgende week het levenslicht.

Vanaf 28 november heeft Westland er een unieke plek bij: Mantelzorg Inloop Westland. Een locatie waar Westlandse mantelzorgers aan kunnen kloppen, hun verhaal kwijt kunnen en zorgen kunnen delen. In een gesprek met gespecialiseerde vrijwilligers wordt naar oplossingen gezocht en er is gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. De mantelzorger wordt er gehoord en gezien.
Drijvende krachten achter Mantelzorg Inloop Westland zijn Anny Berendse, Diane Rang en Hélène van Winden. Zij hebben allen hun sporen verdiend in de zorg. Eerder maakte het drietal zich hard voor de realisatie van een respijthuis in Westland waar zorgvragers voor bepaalde tijd kunnen verblijven, zodat de voor hen zorgende mantelzorgers even worden 'ontlast'. Anny Berendse: "Mantelzorg kan van grote invloed zijn op iemands leven. Een mantelzorger zorgt immers niet alleen voor een ander, maar deelt ook zijn of haar zorgen. Hoe ga je daarmee om en wat betekent het voor jezelf? De zorg voor de ander kan te zwaar, te veel worden. Hoe voorkom je dat? Bij Mantelzorg Inloop Westland is er tijd en aandacht. Samen met de mantelzorger willen wij kijken welke weg het beste te bewandelen is om de balans te vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor jezelf. Wij willen voorkomen dat de zorg, door druk en overbelasting, uiteindelijk te zwaar wordt."
"De bevolking vergrijst", vervolgt Diane Rang. "Er komen steeds meer ouderen, en die worden door de overheid gestimuleerd om langer zelfstandig te blijven wonen. De druk op de mantelzorg zal de komende jaren eerder toe- dan afnemen."
Bij Mantelzorg Inloop Westland vindt de mantelzorger niet alleen een klankbord voor zichzelf en de mantelzorgsituatie. Ze kunnen er ook terecht voor vragen en informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning. Mantelzorg Inloop Westland werkt samen met gespecialiseerde instanties. De vrijwilligers zorgen voor gerichte doorverwijzingen en blijven in contact tijdens dit proces. Daarnaast is er bij Mantelzorg Inloop Westland de gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten. "Wij zien in de praktijk dat er behoefte is aan laagdrempelige ondersteuning en een vaste plek om naar toe te gaan", aldus Yvonne van Vliet van Vitis Welzijn. "Wij ondersteunen daarom dit burgerinitiatief van harte."
Mantelzorg Inloop Westland is te vinden aan de Dijkweg 21 in Naaldwijk. De deur staat elke woensdag open van 10.00 tot 14.00 uur en elke 2e woensdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur. Info: www.mantelzorginloopwestland.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>