Sinterklaas komt naar Westland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto: WB

Sinterklaas komt naar Westland

  •   131 keer gelezen   Actueel

Westland - 'Vol verwachting klopt ons hart…'. De landelijke intocht van Sinterklaas is komende zaterdag in Zaanstad. Later die dag brengen de Goedheiligman en zijn Pieten ook een bezoek aan Westland.

Zoals ieder jaar komt Sinterklaas weer naar Naaldwijk. Rond 13.30 uur meert de boot met de Sint en zijn Pieten aan bij Sporthal de Pijl aan de Bachlaan. Daarna vervolgt hij zijn tocht te paard naar het Wilhelminaplein, waar hij om 14.15 uur aankomt. De Sint wordt verwelkomd met spectaculaire optredens van onder andere DOS Naaldwijk, de Minister van Feest en Jelger de Goochelaar. Vanaf 14.40 uur is er gelegenheid voor een foto met Sinterklaas. Naast de intocht zijn er verschillende kinderactiviteiten op touw gezet. Zo kunnen de allerkleinsten komen knutselen op het Pietenknutselplein. Ook is er in het centrum een groot Pietenfeest, waarbij Dans Pieten, Steltloop Pieten en Ballonnen Pieten hun kunsten vertonen.

Poeldijk
Omstreeks 13.00 uur komt de Sint met een grote Pietenschare Poeldijk binnenvaren. Hij zal aanleggen bij De Terwebloem, om vervolgens de handen van de kinderen te doen vullen met lekkers. Naar verwachting maakt het Spaanse gezelschap om 14.00 uur haar opwachting in multifunctioneel zalencentrum De Veiling (voorheen De Leuningjes).

Wateringen
Sinterklaas doet zaterdag ook Wateringen aan. Vanaf 13.15 uur zullen de eerste Pieten bij de kerk aan de Dr. Schaepmanstraat aanwezig zijn. Om 13.30 uur wordt Sinterklaas daar met zijn paard verwacht. Hij zal zijn weg vervolgen via de Julianastraat naar het Plein. Bij het Oude Raadhuis wordt Sinterklaas rond 13.45 uur welkom geheten. Tussen 14.00 tot 16.00 uur zijn er door het hele dorp heen leuke spelletjes te doen en kunnen de kinderen met Piet op de foto.

De Lier
In De Lier komt de stoomboot met Sinterklaas en zijn vele Pieten om 13.30 uur aan bij de Bleijenburgbrug. In de Hoofdstraat kunnen de kinderen vervolgens deelnemen aan de Oudhollandse spelletjes. Daar is ook gelegenheid om de Sint persoonlijk te ontmoeten.

Honselersdijk
In Honselersdijk komt de boot met Sinterklaas zaterdag om 13.45 uur aan nabij de Valkehorst. Van daaruit gaat hij per brandweerwagen richting het centrum. Om 14.30 uur arriveert hij op het Voorhofplein. 

Monster
Monster wordt op 17 november eveneens bezocht door Sinterklaas. Hij zal met zijn Pieten aankomen in de haven van Monster (Havenstraat). Daar zijn Ben & Babs aanwezig om het allemaal in goede banen te leiden en de kinderen voor te bereiden op de komst van Sinterklaas. Na het ontschepen zet de Sint koers naar het Kerkplein waar hij audiëntie houdt.
Dit jaar is er ook een Sinterklaashuis in het centrum. Het huis is vanaf 21 november elke woensdag en zaterdag geopend tussen 12.00 en 16.00 uur. Kinderen kunnen er lekker een filmpje kijken met de Pieten of een leuke kleurplaat maken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>