Replica World Horti Center in China | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Artist impressions van het toekomstige High-Tech Agriculture Park in Jiashan, China. (KuiperCompagnons)
Artist impressions van het toekomstige High-Tech Agriculture Park in Jiashan, China. (KuiperCompagnons) (Foto: )

Replica World Horti Center in China

  •   24 keer gelezen   Actueel

Westland - Dutch Greenhouse Delta – een consortium van Nederlandse kassenbouwers, toeleveranciers, installateurs en belangenbehartigers – gaat de komende jaren meehelpen aan de ontwikkeling van het Jiashan Sino-Dutch Industrial Park, een 420 hectare tellend high tech glastuinbouwcomplex waarin een replica komt van het World Horti Center.

Partijen hebben daarvoor vorige week een 'memorandum of understanding' ondertekend voor aanvang van het China-Netherlands Business Forum in Den Haag. Bij de plechtigheid waren de Chinese premier Li Keqiang, premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Kennisuitwisseling
Tussen Aziatische landen en de Nederlandse tuinbouwsector is er al decennia uitwisseling van kennis en hightech innovaties om op een duurzame manier voedsel en bloemen te kunnen telen. Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park en Horti Center vormen in de toekomst het platform voor een intensievere uitwisseling van kennis en technologie. Het Nederlandse bedrijfsleven krijgt in China ruimte om de meest geavanceerde glastuinbouwprojecten te demonstreren. Op een oppervlakte van 420 hectare, vergelijkbaar met tien procent van het Westlandse glastuinbouwareaal, wordt binnen vijf jaar het High-Tech Agriculture Park gebouwd. Het is een onderdeel van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park, dat sinds 2014 in ontwikkeling is. Het gewest Jiashan ligt in de Yangtze River Delta, nabij de stad Shanghai.
Hein van der Sande, voorzitter Dutch Greenhouse Delta: "Deze 'memorandum of understanding' is het startsein en een echte impuls voor de Nederlandse glastuinbouwsector. Nu kunnen we kennisuitwisseling en business development nog verder intensiveren. We kijken uit naar langdurige strategische samenwerking op alle fronten, van R&D tot educatie, marketing tot technologie. Waarbij een Horti Center in Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park het belangrijkste platform wordt voor het glastuinbouwcluster daar."

Eind november reist een delegatie van Dutch Greenhouse Delta naar Jiashan om de overeenkomst en planning verder te concretiseren in samenspraak met overheid, potentiële investeerders, telersverenigingen en retail.
Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2017 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd te vermarkten. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in groeiende megasteden. Meer dan 100 bedrijven uit het glastuinbouwcluster zijn in de stichting vertegenwoordigd. De ontwikkeling van Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park is één van de eerste projecten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>