HOV neemt voorschot op centrumplannen | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Onder het motto 'College op pad' gingen burgemeester en wethouders op 10 oktober op verschillende plekken in Honselersdijk in gesprek met ondernemers en inwoners. Foto: (PR)
Onder het motto 'College op pad' gingen burgemeester en wethouders op 10 oktober op verschillende plekken in Honselersdijk in gesprek met ondernemers en inwoners. Foto: (PR) (Foto: )

HOV neemt voorschot op centrumplannen

  •   50 keer gelezen   Actueel

Honselersdijk - Wethouder Cobie Gardien (LPF) wil vaart zetten achter de centrumplannen voor Honselersdijk. Die toezegging klinkt het bestuur van de Honselersdijkse Ondernemers Vereniging (HOV) als muziek in de oren. Woensdag 10 oktober nam de vereniging alvast een voorschot met een toekomstplan dat door hen zelf is opgesteld. Het visiedocument werd persoonlijk overhandigd aan het college van burgemeester en wethouders, dat op werkbezoek was onder het motto 'College op pad'.

Rob Starrenburg, voorzitter HOV: "We wachten al een aantal jaren op investering van de gemeente in onze kern. We hebben veel plannen en willen deze nu echt graag gaan uitvoeren."
Volgens de eigenaar van Tendenz Kappers heeft Honselersdijk veel baat bij meer nieuwbouw. "Er is grote behoefte aan koopwoningen voor starters en ouderen. De huidige woningmarkt in het dorp zit op slot en er zijn weinig kansen voor woningzoekenden. Dit brengt risico's met zich mee voor ons als winkeliers, maar ook voor de sportverenigingen, scholen, openbare instanties en voorzieningen."
Hij vervolgt: "Wij zijn een zeer actieve vereniging en we hebben dan ook al een plan uitgedacht en deze gepresenteerd aan het College. In dit plan laten we zien dat nieuwbouw van 150 tot 200 woningen mogelijk is in Honselersdijk."
Maar dat is niet het enige dat de ondernemers willen bewerkstelligen. Zo zijn er ook nog parkeerproblemen bij Albert Heijn en moet er nog iets gebeuren met de lege ruimte waar eerder de Voorhofkerk stond. Rob Starrenburg: "Het plan is om een aantal lokalen van basisschool De Hoeksteen af te breken en daar extra parkeerruimte voor Albert Heijn te creëren. De Hoeksteen zal dan aan de andere kant ruimte erbij krijgen. Ook is er een wens om op de plek van de voormalige Voorhofkerk een ruimte te bouwen die geschikt is voor maatschappelijke instanties, zoals Vitis Welzijn, Bibliotheek Westland en extra ruimte voor activiteiten van BSO Kwestfactory."
Het Voorhofplein leent zich ook goed voor evenementen, zoals de feestweek, de geraniummarkt en de intocht van Sinterklaas, aldus Starrenburg. "We willen hier eigenlijk een mooi evenementenplein van maken met een constructie waarmee we makkelijk en snel een tent kunnen opbouwen."
De lege kavel waar voorheen extra parkeerruimte was van Albert Heijn is verkocht aan een aannemer die daar woningen gaat bouwen. Ook is er nabij de rotonde nog een pand dat momenteel gerenoveerd wordt en waar vier huurappartementen in komen. "Verder hebben we in Honselersdijk alles wat we nodig hebben voor onze dagelijkse boodschappen. We hebben weinig leegstand, afgezien van de voormalige DA drogist. We zijn een levendig dorp en willen dit graag zo houden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>