Sportkanjerclub: Lekker bewegen in veiligheid en vertrouwen | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Wethouder Pieter Varekamp opende maandag de Sportkanjerclub Westland. Foto: (WB)
Wethouder Pieter Varekamp opende maandag de Sportkanjerclub Westland. Foto: (WB) (Foto: )

Sportkanjerclub: Lekker bewegen in veiligheid en vertrouwen

  •   23 keer gelezen   Actueel

Monster - "Ik heb nog nooit een belangrijk persoon gezien", zegt een ventje gehuld in sportkleding ontwapenend. Hij doelde daarmee op Pieter Varekamp. Een wethouder in pak, dat maakte wel indruk op de kinderen. Varekamp was uitgenodigd om het startsein te geven voor de Sportkanjerclub, een nieuw initiatief waarbij kinderen die een (kleine) achterstand hebben in hun motorische en/of sociaal-emotionele ontwikkeling bouwen aan plezier in bewegen.

Onder het motto 'Geen enkel kind buitenspel' ging maandag in Sporthal de Wielepet in Monster de eerste uit een reeks Sportkanjerclub-lessen voor 6-9 jarigen van start. In veertien weken tijd maken zij onder professionele begeleiding kennis met verschillende sporten. Zo ontdekken zij wat ze leuk vinden. Het sportaanbod is op maat waardoor iedere deelnemer kan meedoen. Bij de Sportkanjerclub krijgen kinderen de mogelijkheid om succeservaringen op te doen, waardoor het zelfvertrouwen groeit. "Laten zien wat je wél kunt en daar trots op zijn. Hier draait het om bij de Sportkanjerclub", aldus kinderfysiotherapeute Wendy Scholtes, één van de initiatiefnemers.
Een groep bestaat uit maximaal twaalf sportkanjers en wordt begeleid door twee sportdocenten.
Het uiteindelijke doel is dat de kinderen aansluiting vinden bij reguliere sportaanbieders. "De Sportkanjerclub vormt als het ware een brug van 'niet sporten' naar 'met plezier deelnemen aan sportactiviteiten'."
Dankzij een tweejarige subsidie kunnen sportaanbieders onderwezen worden in de Sportkanjer-methode. Een eerste lichting van twintig trainers is inmiddels gecertificeerd. Het gaat om kaderleden van voetbalverenigingen KMD, VELO en Verburch. Verder zijn DOS en Heppie Dance (dans), Mahorokan en VELO (judo), Verburch (handbal), HV Westland (hockey) en Monza (Volleybal) bij Sportkanjers Westland betrokken.
Sportkanjerclub Westland is een samenwerking van Beweegcoach Westland, Kinderfysiotherapie Regio Westland, Sportief Advies en Vitis Welzijn, ondersteund door de gemeente Westland.
"Elk kind moet kunnen sporten, dat is belangrijk", aldus wethouder Varekamp. 'Een bijdrage van onze kant kan sommigen nét dat extra zetje geven dat nodig is."
Naast lessen voor 6-9 jarigen op maandagmiddag in Monster is er op donderdagmiddag een Sportkanjerclub bij Sportpark Verburch in Poeldijk voor 10-12 jarigen. Bekijk voor meer informatie:
www.sportkanjerswestland.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>