Ontdek jouw talent bij VU Westland | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Ghislaine Faase: "VU Westland onderstreept het principe 'Leven lang leren' van Bibliotheek Westland." Foto: (WB)
Ghislaine Faase: "VU Westland onderstreept het principe 'Leven lang leren' van Bibliotheek Westland." Foto: (WB) (Foto: )

Ontdek jouw talent bij VU Westland

  •   23 keer gelezen   Actueel

's-Gravenzande - Iedereen is wel ergens écht goed in, maar soms moet je daar zelf nog achter komen. VU Westland is dé plek waar inwoners, ongeacht hun vooropleiding, de mogelijkheid hebben te bouwen aan verborgen talenten en hun creatieve grenzen te verleggen in de breedste zin van het woord. Vandaag (woensdag 5 september) opent Volksuniversiteit Westland haar nieuwe cursusjaar met een Open Dag met gratis introductieworkshops.

"Tussen 18.30 en 20.30 uur worden door het gebouw heen allerlei workshops gegeven die elk circa een kwartier duren", vertelt Ghislaine Faase, coördinator activiteiten en cursussen. "Zo verzorgt Heleen Schoone een sessie 'Poëzie en Creatief schrijven'. Onder leiding van Carin Stolze en Bianca Vollering kunnen belangstellenden kennis maken met stoelyoga en -massage. Floortje Barneveld geeft een introductie 'Tuinontwerp'. En wat te denken van een potje schaken of meedoen aan de taalquiz 'Nederlands, de puntjes op de i'? In het computerlokaal laten we je zien hoe je de computer de baas wordt. Kortom, het is de moeite waard om langs te komen."
Al ruim veertig jaar is VU Westland de plek waar je kunt halen wat (bevoegde) docenten, ervaren coaches en inspirerende trainers te bieden hebben. VU Westland is in de loop der jaren uitgegroeid tot een educatief instituut, dat cursisten vanuit de gehele regio trekt door haar brede aanbod aan activiteiten. Begon het met creatieve- en taalcursussen, vandaag de dag is dit uitgebreid tot meer dan 150 cursussen en workshops per jaar. Dit alles onder het motto 'Leren omdat het leuk is'. "Er is echt voor ieder wat wils, voor jong en oud", benadrukt Faase. "En al die activiteiten staan in het teken van leren, ontwikkelen, ontmoeten en beleven."
VU Westland biedt dit jaar een legio nieuwe cursussen. "Teveel om op te noemen. Enkele highlights zijn: de cursus Improvisatietheater. In de stijl van het tv-programma 'De Vloer Op' laat Paul Sekreve cursisten in zes lessen op zoek gaan naar hun verbeeldingskracht. Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar is er de cursus 'Fotografie' door Anne Imfeld. Naast de lol van het samen fotograferen ligt het accent op experimenteren met camera, licht en compositie. Het hele cursusaanbod is te bekijken in de cursusbrochure die bij alle vestigingen van de bibliotheek verkrijgbaar is of op onze website: www.vuwestland.nl."
De cursussen worden op twee locaties gegeven: in 's-Gravenzande en De Lier. Cursisten die zich deze maand inschrijven profiteren van een leuke aanbieding: ze krijgen korting op een jaarabonnement van de bibliotheek (25 euro ipv 51,50 euro).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>