File voor handje schudden bij afscheid wethouders | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl

File voor handje schudden bij afscheid wethouders

  •   83 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Warme woorden voor de wethouders uit de bestuursperiode 2014-2018 afgelopen donderdag tijdens een gezamenlijke afscheidsreceptie in het stadhuis aan de Verdilaan. Bijzondere waardering bij hun afscheid als wethouder was er voor Marga de Goeij-van der Klugt, Theo Duijvestijn en Bram Meijer. Uit handen van burgemeester Van Ardenne ontvingen zij de zilveren erepenning van de gemeente Westland.

Een afscheid in stijl: de vertrekkers werden uitgezwaaid met alle lof. "Ze verdienen dat ook", aldus burgemeester Agnes van Ardenne, die de scheidend wethouders met bevlogen toon toesprak. Samen met presentator Rob Veenman blikten de oud-bestuurders terug op hun ambtsperiode. "Het bouwen aan Westland heb ik als een zeer groot voorrecht ervaren", vertelde Theo Duijvestijn, die sinds 2006 de functie van wethouder heeft vervuld binnen de gemeente Westland.
"Wethouder-zijn is voor mij als een way of life", verklaarde Marga de Goeij, die zich vooral manifesteerde als een zichtbare en toegankelijke bestuurder, met een luisterend oor voor ieder. Van 2002 tot en met 2003 was zij wethouder van de voormalige gemeente Monster en heeft sinds 2004 de functie van wethouder vervuld binnen de gemeente Westland. Marga de Goeij is daarmee de langstzittende vrouwelijke wethouder van Nederland. Rob Veenman typeerde haar als 'de moeder van het college'. "Ik zou liever spreken van een grote zus", aldus de CDA-politica met een lach. "Soms waren we net een gezin; onderling was er veel chemie."
Bram Meijer was van 1998-2004 wethouder van de voormalige gemeente Wateringen en heeft sinds 2007 de functie van wethouder vervuld binnen de gemeente Westland. Meest trots zei de scheidend wethouder te zijn dat hij aan de wieg mocht staan van de aanpak van knelpunten op de zogenoemde school-thuisroutes. Een gebeurtenis die er voor Meijer uitspringt en die hij nooit meer vergeet is de ernstige bedreiging van een verkeersregelaar met een mes in Wateringen. "Dat heeft mij diep geraakt."
Peter Ouwendijk werd door burgemeester Van Ardenne bij het afscheid liefkozend 'Rubberen Robbie' genoemd. "Hij is de man die tegen een stootje kan", aldus de burgermoeder. Ouwendijk: "Westlanders vinden overal wat van, dus ook van jou. Wat ik wel belangrijk vond is wat ze van de inhoud vonden. Bij het maken van keuzes heb ik mij altijd laten leiden door de vraag: 'Is het goed voor Westland?'."
'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'; Pippi Langkous-logica die Frank Rijneveen tot zijn lijfspreuk heeft gemaakt. Hij was elf jaar raadslid van de gemeente Westland en begon in 2017 als wethouder. "Ik zat nog in mijn proeftijd", gaf Rijneveen aan, die graag nog wat had willen meebesturen in het college. Hoe nu verder? "Ik heb er nog niet echt over nagedacht. Ik ben pas twee dagen werkloos, dus geef me even."
Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen, die in grote getalen waren afgekomen op de bijeenkomst, persoonlijk afscheid nemen; oude herinneringen werden opgehaald en onvergetelijke anekdotes uitgewisseld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>