Behandelcentrum uitgebreid met extra verdieping | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Foto: (PR)
Foto: (PR)

Behandelcentrum uitgebreid met extra verdieping

  •   53 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft zijn poliklinisch centrum in het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk uitgebreid met een extra verdieping. De specialisten van het ziekenhuis kunnen hierdoor meer spreekuren draaien en meer patiënten behandelen op deze locatie. 

Directeur Carina Hilders van Reinier de Graaf: "Dankzij deze prachtige zorglocatie, met negen extra spreekkamers, lukt het ons om nog meer diagnostische en specialistische zorg dicht bij huis te bieden aan onze Westlandse patiënten. Zo bieden we de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment."
Wethouder Marga de Goeij voegt toe: "Ziek zijn is geen feestje, beter worden wel. Als je dan dichtbij huis daarin bijgestaan kan worden door de specialisten van Reinier de Graaf, helpt dat enorm. Daarom is deze uitbreiding een aanwinst, omdat voor Westlanders een drempel van reizen en plannen is weggenomen voor zorg en onderzoek."
Vanwege de uitbreiding van het poliklinisch centrum wordt een deel van de poliklinische zorg verplaatst van het Gasthuis in Delft naar het Behandelcentrum Westland. Momenteel bezoekt 21 procent van de patiënten uit de regio Westland het poliklinisch centrum al. Door de uitbreiding kan dit groeien naar ruim dertig procent. Zo hoeven patiënten minder ver te reizen en zijn ze sneller aan de beurt.

Echoapparaat
Naast uitbreiding van het poliklinisch centrum heeft het ziekenhuis een echoapparaat aangeschaft voor gebruik in het Behandelcentrum Westland. Nina Reijnierse, huisarts in huisartsenpraktijk Pijletuinen uit Naaldwijk, is blij met deze investering: "De komst van de echografie per maart van dit jaar is al jaren een grote wens in onze regio. Diagnostiek dichtbij is heel belangrijk voor de patiënt. Hoe eerder we weten wat iemand mankeert, hoe eerder hij of zij met de juiste behandeling kan beginnen."
Vanaf 1 april van dit jaar kunnen patiënten ook in het poliklinisch centrum terecht voor een preoperatief spreekuur. Dat is een voorbereidend gesprek met indien nodig aanvullende onderzoek dat voorafgaat aan de daadwerkelijke operatie.
Het poliklinisch centrum beschikte al over een ECG, voor het maken van een hartfilmpje, en een röntgenapparaat. Ook kunnen patiënten op deze locatie bloed laten afnemen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>