Kruipen door de modder tegen hersenstamkanker | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Esther Valstar van Stichting Kidz for Kidz: 'Niet alle kinderen met kanker hebben een kans om te overleven. Hier willen wij wat aan doen!'. Foto: (WB)
Esther Valstar van Stichting Kidz for Kidz: 'Niet alle kinderen met kanker hebben een kans om te overleven. Hier willen wij wat aan doen!'. Foto: (WB)

Kruipen door de modder tegen hersenstamkanker

  •   32 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - "Het zou geweldig zijn als we de topprestatie van vorig jaar minimaal kunnen evenaren", zegt Esther Valstar, één van de initiatoren achter de Kidz for Kidz Survival. De voorbije editie brachten ruim driehonderd kinderen een bedrag van liefst 20.000 euro bij elkaar. Geld dat ten goede is gekomen aan onderzoek van VUmc naar hersenstamkanker bij kinderen. Op zaterdag 27 januari klinkt het startschot voor de derde keer.

In recreatiegebied De Wollebrand zal een enorme survivalbaan verrijzen waar kinderen vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar hun kracht en uithoudingsvermogen kunnen testen met tientallen natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Dit alles vindt plaats onder auspiciën van Lexthoen Events en met medewerking van de plaatselijke brandweerafdeling. Voor kids dé gelegenheid om een geweldige dag vol sportiviteit te beleven en tegelijkertijd zich in te zetten om geld op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor zieke leeftijdsgenootjes.
In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met hersenkanker. Zo'n twintig kinderen worden getroffen door hersenstamkanker. "Kinderen met hersenstamkanker hebben tot nu toe hooguit één procent overlevingskans", weet Esther. "Het VUmc in Amsterdam doet wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van kanker. Door de zeldzaamheid wordt dit onderzoek niet gefinancierd door de farmaceutische industrie en grotere kankerfondsen. Al het opgehaalde geld door Stichting Kidz for Kidz gaat naar dit onderzoek."

Deelname aan de Kidz for Kidz Survival kost 10 euro (ook voor begeleidende ouders). "Kids kunnen zich door hun achterban laten sponsoren om extra geld op te halen. Zelf maken ze bovendien kans op mooie prijzen. Op de site www.kidzforkidz.nl kan een sponsorformulier gedownload worden. Op de survivaldag leveren zij dit formulier met het opgehaalde geld in en ontvangen een loterijlot. De trekking wordt aan het einde van de dag verricht. Vele leuke prijzen zijn er al gedoneerd door verschillende bedrijven."

"Tijn Kolsteren, bekend van Serious Request 2016, heeft hersenstamkanker een gezicht gegeven", vervolgt Esther. "Tijn zijn leven was te kort om te kleuren, maar wat heeft hij kleur gegeven aan Nederland met zijn nagellak-actie. Deelnemers kunnen ook dit jaar hun nagels laten lakken alvorens zij aan de survival beginnen."
Daarnaast zijn er nog andere manieren van fondsenwerving bedacht. Denk aan marshmallows roosteren boven open vuur, schminken en handboog schieten. "Er zijn strippenkaarten te koop, waarmee de kinderen diverse nevenactiviteiten kunnen ondernemen."

Esther besluit: "Om de survival tot een groot succes te maken, zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers."
Meer info: survival@kidzforkidz.nl.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>