Westland beleeft rustige oud en nieuw | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl

Westland beleeft rustige oud en nieuw

  •   94 keer gelezen   Actueel

Westland - De viering van oud en nieuw is in Westland zonder grote problemen verlopen. "Mede dankzij gigantische inzet van politie, brandweer, BOA's, buurtpreventieteams en onze eigen veiligheidsambtenaren kunnen we terugkijken op een redelijk rustige jaarwisseling", zegt burgemeester Agnes van Ardenne.

"Eén ding staat voor mij vast: ook al was het rustig, het moet echt afgelopen zijn met het illegale en zware knalvuurwerk", aldus de tijdelijk eerste burger.
De brandweer is met oud en nieuw 54 keer uitgerukt in Westland. De spuitgasten waren vooral druk met buitenbrandjes (49). Op het Hoekblok in Wateringen ging rond de klok van 6.00 een geparkeerde auto in vlammen op. Op zaterdagavond werd de brandweer ook al meermaals gealarmeerd. Zo fikte in 's-Gravenzande tegen 22.30 uur een dixi af.
In het kader van de jaarwisseling verzorgde de Naaldwijkse brandweer op vrijdag 29 december een voorlichtingsmiddag over brandveiligheid op de brandweerkazerne aan de 's-Gravenzandseweg. De bewustwording over brandveiligheid kan nog wel een boost gebruiken, meent brandwacht Inge Lippold. In een speciaal ingerichte container liet zij bezoekers stilstaan bij de gevaren van brand in huis. Veel woningbranden worden volgens haar veroorzaakt door elektronische apparaten. "Met name het aan laten staan van elektronische apparaten en het opladen ervan is een risico."
Er waren ook verschillende demonstraties te bekijken, zoals wat te doen in geval van een vlam in de pan. Tussen de demo's door vermaakten kinderen zich op een groot springkussen. Verder kon jong en oud gratis genieten van heerlijke zelfgebakken oliebollen.

Huisartsenpost
Bij de huisartsenpost in Naaldwijk zijn tijdens de jaarwisseling twaalf mensen behandeld voor letsel als gevolg van vuurwerk. Ruwweg de helft betrof oogletsel. Zes anderen hadden te veel gedronken. Er werden drie mensen ontvangen met verwondingen na opstootjes. Mark van Lier, directeur van de huisartsenpost spreekt van een relatief rustige nieuwjaarsnacht.
Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een over het algemeen rustige oud en nieuw achter de rug. Op de spoedeisende hulp zijn er acht patiënten behandeld voor klachten die gerelateerd zijn aan de jaarwisseling. Dat zijn er drie minder dan vorig jaar. Zij kwamen na middernacht binnen.
Er zijn vier patiënten met vuurwerkletsel behandeld, vorig jaar waren dit er drie. Het betrof drie mannen en één vrouw. Allen zijn ouder dan 30 jaar. Bij vier patiënten, drie vrouwen en één man, was sprake van een alcoholvergiftiging. Dat zijn er vier minder dan vorig jaar. Een van hen was onder de 18 jaar. Er was geen sprake van geweld tegen medewerkers.

Nieuwjaarsduik
Ruim negenhonderd mensen zijn het nieuwe jaar begonnen met een duik in de frisse Noordzee nabij Monster. Onder toeziend oog van een nog groter aantal toeschouwers organiseerde de Monsterse Reddingsbrigade op 1 januari de 51e Westlandse Nieuwjaarsduik. Met een temperatuur van 7°C was de duik warmer dan het jaar ervoor. Ook deze editie werd er weer gedoken voor een lokaal goed doel. Dit maal was dat Inloophuis Carma uit Naaldwijk. Door middel van collecte werd maar liefst 802,81 euro opgehaald. Na de duik konden de 'duikers' zich opwarmen met een kopje warme chocolademelk. "Mooi om te zien dat er zo veel mensen op de been waren, vrijwilligers, duikers en toeschouwers. Het was met recht de gezelligste nieuwjaarsreceptie van het Westland", aldus Roel Batelaan, woordvoerder Monsterse Reddingsbrigade.

In 's-Gravenzande namen circa zeshonderd enthousiastellingen deel aan de traditionele opening van het jaar bij het strand.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>