Burgemeester Van Ardenne: 'Het gaat Westland voor de wind' | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl

Burgemeester Van Ardenne: 'Het gaat Westland voor de wind'

  •   76 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - 'Het gaat Westland voor de wind'. Dat stelde Agnes van Ardenne dinsdagavond in haar nieuwjaarstoespraak als nieuwe burgemeester van Westland. "Nou ja nieuw, ik ben natuurlijk al drie maanden hier. En als alles volgens plan verloopt, staat er volgend jaar op deze dag tijdens de nieuwjaarsreceptie weer een nieuwe burgemeester", benadrukte ze. 

De gemeente Westland heeft er een goede gewoonte van gemaakt om het nieuwe jaar samen met inwoners feestelijk en informeel in te luiden. Dit jaar was dat niet anders. Een speech, een drankje en vooral netwerken. Hoewel er aan de samenstelling van het vertrouwde recept niet getornd was, werd 2018 duidelijk met nieuw elan begonnen. Zo fungeerde het nieuwe stadhuis van Westland dit jaar als decor, in plaats van de monumentale Oude Kerk. In haar speech onderstreepte waarnemend burgemeester Van Ardenne de importantie van de nieuwe blikvanger en het visitekaartje midden in het centrum Naaldwijk. "De Key-card van het stadhuis, de sleutel is naar succes", zei ze. "Uw succes in zaken, privé of voor een instelling hangt voor een deel af van onze inzet en onze dienstverlening. Dat zijn we ons steeds meer bewust en dat telt. We zien, dat het nieuwe werken in een nieuwe transparante en open omgeving helpt sneller tot oplossingen te komen."
Verder maakte ze in haar toespraak aan de hand van het collegewerkprogramma de balans op: wat is er de afgelopen jaren neergezet? Als referentiekader werd de jaarlijkse 'Nationale monitor' van Telos (kenniscentrum dat is verbonden aan Tilburg University) aangebracht waarbij gemeenten met elkaar vergeleken worden op 109 verschillende onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid.  De belangrijkste conclusie: Westland is economisch nog sterker geworden. "Westland is ten opzichte van vergelijkbare gemeenten van de zestiende naar de zesde plek gestegen. In één jaar! Ofwel: we stonden er goed voor, en het is nog beter geworden." 
Zijn er nog wensen? "Natuurlijk wel, want stilstand is achteruitgang".  Volgens Van Ardenne heeft Westland alles in huis om de sprong van kwantiteit naar kwaliteit te maken. "We hebben het lef, de innovatieve kracht, het geld en de samenwerkingsverbanden, ook over de tuinbouw heen."
Naast de positieve vooruitzichten had ze ook wat kanttekeningen. "Het belang van cultuur, sport en onderwijs mogen we niet bagatelliseren".
De tijdelijk eerste burger haalde ook nog kort de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aan.  "Als burgemeester begeleid ik het proces ervoor en erna. U als kiezer hebt ook een grote rol, en ik hoop op een grote opkomst."
Een regelmatig terugkerend onderwerp in de jaarlijkse nieuwjaarsspeech is veiligheid. Zo ook nu. "Kijk ik naar de veiligheidsstatistieken, dan valt op dat het totaal aantal misdrijven in Westland fors daalt: 11 procent volgens het meest recente beeld. Ook in de veiligheidsbeleving scoort onze gemeente goed." 
Over veiligheid bij grootschalige publieksevenementen zei ze:  "Ik geef toe: die dorpsfeesten, dat zijn geen kleine, knusse dorpsfeesten meer. Het zijn massale regio-overstijgende evenementen geworden. Daarom zullen we ons de komende tijd gaan beraden om ons evenementenbeleid aan te gaan passen."
Ze besloot met de oproep om als eenheid sterk aan de toekomst te werken en zo van Westland een nog betere en duurzamere gemeente te maken. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>