Naaldwijkse slagersproducten met goud bekroond | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Björn van Koppen. Foto: (PR)
Björn van Koppen. Foto: (PR)

Naaldwijkse slagersproducten met goud bekroond

  •   37 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - Liefst vier producten van Speciaalslagerij Björn van Koppen uit Naaldwijk zijn met het predicaat 'Gouderkenning' bekroond tijdens de 28e editie van de VAS (Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie). Deze vakbeurs is op 10 en 11 oktober gehouden in de Centrale Markthallen in Amsterdam. Met als thema 'Weg met de eenheidsworst' werd ingespeeld op specialisme, ambacht en duurzaamheid.

Op de VAS 2016 werden diverse prijzen uitgereikt, met op maandag de 'KNS Lekkerste Bal Gehakt' waarbij Julius Jaspers de uitreiking verzorgde en op dinsdag de ambachtelijke vakwedstrijden. Slagers uit heel Nederland kregen de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid. De jury had een flinke kluif aan het beoordelen van alle inzendingen. Ruim 1300 producten waren ingestuurd. In totaal waren er in 27 rubrieken prijzen te verdienen. Door een vakkundige jury werden de diverse producten beoordeeld op geur, smaak, uiterlijk aanzien en vaktechnische bereiding. Om de eerlijkheid te waarborgen, keurden de geselecteerde keurmeesters onder nummer.

Uitstekende kwaliteit
Speciaalslagerij Björn van Koppen had vier producten aangeboden: rookworst, kip naturel, schouderham en rookvlees. Allemaal doorstonden ze de toets glasrijk. Zo stelde de jury vast dat de ambachtelijk gemaakte producten van uitstekende kwaliteit zijn. Natuurlijk is Björn van Koppen bijzonder verheugd over het oordeel van de jury. De bijbehorende certificaten 'Gouderkenning' hebben dan ook een ereplaats in zijn winkel aan de Geestweg gekregen. "Dit is een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben", zegt de Naaldwijkse slager opgetogen. Zoals het een vakman betaamt, geeft hij de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs. Wel benadrukt Björn dat hij uitsluitend werkt met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Ook is hij sinds kort de trotse bezitter van een eigentijdse combikast waarmee hij kan drogen, roken, koken, garen en rijpen. De liefde voor het vak en het enthousiasme voor zijn bedrijf straalt er bij de Naaldwijker vanaf . "Ik vind het zó ongelooflijk prachtig om lekkere dingen te maken, met als mooie bijkomstigheid dat veel mensen ervan genieten."
Björn ziet het slagersvak als moderne ambacht met vooral kwaliteit voorop. Oog voor markttrends en een creatieve blik zijn volgens hem anno nu ook belangrijke keywords. "De branche is volop in beweging en ontwikkeling. Als slager moet je met de tijd meegaan, anders leg je uiteindelijk het loodje." Speciaalslagerij Björn van Koppen werkt voortdurend aan kwaliteitsverbetering en specialisatie in eigen producten. "Momenteel zijn we bezig onze vleeswaren zo veel mogelijk E-nummer vrij te maken. Het assortiment bestaat niet volledig uit biologische producten, maar het breidt zich in de loop van tijd wel steeds verder uit." Op vrijdag 4 november om 11.00 uur presenteert Speciaalslagerij Björn van Koppen een 'grand opening'. Binnenkort meer hierover.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>