Beleef de wereld van politie, brandweer en andere hulpdiensten | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Politiebikers geven komende zaterdag een demonstratie tijdens de Veiligheidsdag 2019.
Politiebikers geven komende zaterdag een demonstratie tijdens de Veiligheidsdag 2019. (Foto: Ende Media)

Beleef de wereld van politie, brandweer en andere hulpdiensten

  •   93 keer gelezen   Actueel

Naaldwijk - De gemeente Westland presenteert in samenwerking met Brandweer Haaglanden, Politie eenheid Den Haag en gemeente Midden-Delfland op zaterdag 12 oktober de Veiligheidsdag 2019. Dit evenement vindt plaats op het terrein van Royal FloraHolland in Naaldwijk (ingang Dijkweg). Gedurende de hele dag vinden spectaculaire demonstraties plaats. Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur.

Burgemeester Arends en burgemeester Rodenburg openen de dag om 10.30 uur. Daarna start het demonstratieprogramma.
Diverse landelijke en regionale hulpdiensten laten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken. Op het demonstratieterrein zijn de hulpdiensten in actie te zien. Het programma ziet er als volgt uit: Politiebikers (11.00 uur); Brandweerblusrobot (11.15 uur); Aanhouding persoon vuurwapengevaarlijk (11.45 uur); Demo Politie, Brandweer en Ambulance (12.00 uur); Politie optreden bij demonstratie (13.00 uur); Droneteam Brandweer (13.30 uur); Demo Politie, Brandweer en Ambulance (14.00 uur); Aanhouding persoon vuurwapengevaarlijk (14.45 uur); Brandweer Hulpverlening (15.00 uur); Droneteam / Blusrobot (15.30 uur).

Die dag worden er ook brandweerwedstrijden gehouden. De hele dag door strijden vrijwilligersploegen van de brandweer in een speciaal voor hen gecreëerd scenario tegen elkaar. Gegarandeerd spektakel.

Voertuigen
Altijd al in een politiewagen, brandweerwagen of een ambulance willen zitten? Op het terrein staat een groot aantal voertuigen van politie, brandweer (uitrukwagen en een hoogwerker), ambulance. Deze kunnen van binnen en van buiten bekeken worden.
In de overdekte hal staan informatiestands van diverse hulp- en veiligheidsdiensten, zoals buurtpreventie, inbraakpreventie en brandveilig leven. Ook Buurtbemiddeling Westland is van de partij. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige mogelijkheid voor mensen die een conflict met hun buren op een goede manier willen oplossen. Ter versterking van haar team is Buurtbemiddeling Westland op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. "Het wordt me vaak gevraagd: 'heb jij daar nou zin in, in je vrije tijd nog op pad om te luisteren naar mensen die ruzie met de buren maken?' Doorgaans mompel ik dan maar wat in de trant van 'zo ontmoet ik nog eens andere mensen' of 'het geeft een kick als je merkt dat het wérkt, mediation'. En als ik er wat dieper over nadenk, is dat meteen de kern van mijn motivatie", aldus een lid van het team van Westlandse buurtbemiddelaars.

Meet & Greet Paw Patrol
Dit jaar bezoeken de helden van Paw Patrol de Veiligheidsdag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kids met Chase en Marshall op de foto (naast het horecaplein in de overdekte hal).

Vanwege de grote belangstelling voor dit event, is het dringende advies om per fiets te komen. De toegang is gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>