Recordbedrag opgehaald tijdens Hoek tot Helder 2019 | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Olymipsch schaatskampioen Mark Tuitert (l) en talkshowhost Beau van Erven Dorens (r) deden mee aan de barre kitetocht ten bate van de Hartstichting.
Olymipsch schaatskampioen Mark Tuitert (l) en talkshowhost Beau van Erven Dorens (r) deden mee aan de barre kitetocht ten bate van de Hartstichting. (Foto's: WB)

Recordbedrag opgehaald tijdens Hoek tot Helder 2019

  •   29 keer gelezen   Actueel

Hoek van Holland - "Ik kan het helemaal niet goed, maar misschien net goed genoeg om het te halen." Dat zei talkshowhost Beau van Erven Dorens zaterdagochtend op het strand van Hoek van Holland voorafgaand aan zijn loodzware kitetocht over de Noordzee. Samen met 258 (inter)nationale kiters ging hij de uitdaging aan om van 'Hoek tot Helder' te surfen om zo geld in te zamelen voor de Hartstichting.

"Ik heb het idee dat ik nog maar twee uur heb geslapen, wat denk ik ook zo is", verklaarde de goedgeluimde RTL4-presentator in Beachclub Royal, waar hij zich rond de klok van 6.00 uur opmaakte voor de start. "Wat ik zo mooi vind is dat al deze mensen bijeenkomen in het holst van de nacht om hier samen echt iets geks te doen. Dat kunnen alleen Nederlanders bedenken."
Beau gaf aan dat hij anderhalf jaar geleden werd uitgedaagd om mee te doen aan de kitesurf-ultramarathon. "Ik kon er helemaal niks van, maar ik ben hard gaan trainen. Nu kan ik het nog steeds niet goed", vertelde hij lachend. "Maar ik ga er tegenaan... kijken of ik het grootste deel in ieder geval kan afleggen."
De populaire televisiepresentator vindt het belangrijk om zijn bekendheid in te zetten voor goede doelen. "Als ik iets kan doen om de samenleving wat lucht te geven, dan stort ik mij erin. Het allermooist vind ik dat ik zo'n sportieve uitdaging kan aangaan", bekende hij.
Beau van Erven Dorens was niet de enige BN'er die het ruime sop koos. Ook schaatser Mark Tuitert hees zich in zijn wetsuit voor de langste kitesurftocht ter wereld. "Ik zamel graag geld in voor de Hartstichting door middel van het volbrengen van de zomerse equivalent van de Elfstedentocht", aldus de Olympisch kampioen.
Wat Beau niet lukte, lukte Mark wel: na 130 kilometer finishen op strand van Julianadorp. "De eerste helft was een martelgang. Scheur in m'n kite, worstelen met de wind pal in de rug (gek genoeg niet optimaal). Tweede helft was genieten! Kapot maar voldaan", liet hij na afloop via Twitter weten.
Beau stapte ter hoogte van Katwijk in de 'bezemwagen'. "Eerst was er te weinig wind en heb ik mij helemaal kapot gevochten. Toen er wel een ideale wind was, kwam ik erachter dat ik nog steeds niet kan kiten", concludeerde hij enigszins teleurgesteld.
Na zo'n tien uur behaalden de eerste kiters de finish, na de ruwe Noordzee via de stranden van Scheveningen, Noordwijk, IJmuiden, Camperduin en Den Helder getrotseerd te hebben. Aan het eind van de dag maakte organisator Martijn van Dijk bekend dat er in totaal 373.623 euro is opgehaald, een recordbedrag. Willem Slager, Stijn Uijthoven en Sanne Durieux ontvingen een nieuw kiteboard van sponsor Slingshotsports, voor de fondsenwerving van respectievelijk 12.950, 10.740 en 8.310 euro. De 33-jarige kitesurfster Sanne Durieux deed mee ter ere van haar overleden neef Bart Eeken, onder het Haagse uitgaanspubliek bekend als DJ Bertus.
Recruitmentspecialist YoungCapital was dit jaar hoofdsponsor van de 'tocht der tochten'. De derde editie had eigenlijk al plaats moeten vinden in 2018, maar toen waren de windgoden de organisatie keer op keer niet goed gezind.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>