Derde editie WestlandOntmoet: Ontmoeten doe je overal | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Op veel manieren wordt WestlandOntmoet gevierd. Tijdens de startbijeenkomst begin juni was er al veel plezier en verbondenheid. Foto: (PR)
Op veel manieren wordt WestlandOntmoet gevierd. Tijdens de startbijeenkomst begin juni was er al veel plezier en verbondenheid. Foto: (PR) (Foto: )

Derde editie WestlandOntmoet: Ontmoeten doe je overal

  •   43 keer gelezen   Actueel

In Westland vindt van 27 september tot en met 8 oktober WestlandOntmoet plaats. Tijdens deze derde editie worden op veel plaatsen voor nog veel meer inwoners in Westland ontmoetingen georganiseerd.

Er wordt extra stilgestaan bij de kracht van een ontmoeting. Het kan een ontmoeting zijn van een groep, maar ook van twee mensen die elkaar treffen. De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop.

Eenzaamheid
De initiators van WestlandOntmoet zetten in op verbinding en betekenisvol ontmoeten. Toch is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend; eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Door de vergrijzing, ontkerkelijking en verdere individualisering dreigt de komende jaren het aantal eenzamen alleen maar toe te nemen. WestlandOntmoet wil mensen er bewust van maken dat eenzaamheid een probleem van ons allemaal is. Dat eenzaamheid vaker voorkomt dan we denken, maar ook: dat een klein gebaar al een groot verschil kan maken. "De vraag naar gezelschap heeft iedereen en velen kunnen in het antwoord op die vraag voorzien", aldus de initiatiefnemers.

Op de website www.WestlandOntmoet.nl kan iedereen eenvoudig een ontmoetingsactiviteit aanmelden. Denk aan activiteiten als met elkaar op pad, een lekkere lunch, gebruik van de strandrups, een buurtmiddag tijdens Burendag of een mooie rondleiding met een golfkar door de Poelzone in Monster.

Bij de ontmoetingen ligt de nadruk op de kleinschaligheid. Het gaat bij WestlandOntmoet om het aangaan van het gesprek. "Denk vooral niet te moeilijk én niet te groot. Ontmoeten doe je overal."

Wie neem jij mee?
De hoofdvraag tijdens de 2019-editie van WestlandOntmoet is: 'Wie neem jij mee?'. "Met wie wilde je nog eens afspreken, bij wie zou je nog op de koffie gaan of wie had je nog beloofd om contact te zoeken? Het is van 27 september tot en met 8 oktober een ideale gelegenheid om eens samen in de buurt op pad te gaan. Met elkaar kun je herinneringen maken én delen. Je hebt iets om naar uit te kijken en op terug te kijken."

Op de website van WestlandOntmoet is een actueel overzicht te vinden met activiteiten in de buurt: www.WestlandOntmoet.nl

Ontmoetingen
Van 27 september tot en met 8 oktober vindt de derde editie van 'WestlandOntmoet' plaats. WestlandOntmoet wil door ontmoetingen te realiseren, mensen elkaar laten leren kennen. Daarmee wordt het sociale netwerk vergroot en doen mensen mee in de samenleving. Het is een startmoment voor de verbreding, verdieping of verduurzaming van iemands sociale netwerk.

Iedereen kan meedoen aan WestlandOntmoet. Hierdoor is het een initiatief van, voor en door elkaar. Voor de herkenning, vindbaarheid en toegankelijkheid van ontmoetingen is de speciale site www.WestlandOntmoet.nl ontwikkeld. Daar kunnen inwoners de ontmoeting of activiteit die zij organiseren eenvoudig aanmelden. Het gaat vooral om laagdrempelige activiteiten die toegankelijk zijn voor een diverse groep mensen en waarbij de ontmoeting centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan een 'Koffie-en-thee-middag' of een 'Luister en vertel-avond'. Vragen? Stuur een mail naar: info@WestlandOntmoet.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>