Soul van Bo Saris op Waterpop in Wateringse Hofpark | GrootWestland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groot-westland.nl
Funk- en soulartiest Boris, die ook wel door het leven gaat als Bo Saris, is dit jaar één van de headliners op Waterpop. Foto: (PR)
Funk- en soulartiest Boris, die ook wel door het leven gaat als Bo Saris, is dit jaar één van de headliners op Waterpop. Foto: (PR) (Foto: )

Soul van Bo Saris op Waterpop in Wateringse Hofpark

  •   39 keer gelezen   Actueel

Wateringen - De Nederlandse funk- en soulartiest Boris, die ook wel door het leven gaat als Bo Saris, is dit jaar één van de headliners op de 42e editie van het gratis festival Waterpop. Zaterdag 10 augustus mag hij het publiek in het Wateringse Hofpark gaan vermaken met zijn intens volle sound. De zanger met Limburgse roots staat om 15.45 uur geprogrammeerd op Podium 2.

Nederland leerde Boris Titulaer kennen door zijn deelname aan Idols, waarna hij de albums Rely On Me (2004), Holy Pleasure (2006) en Live My Life (2009) uitbracht. In 2010 verhuisde hij naar Londen om zijn muzikale carrière naar een internationaal niveau te brengen. In 2014 verscheen zijn album Gold. Hij tourde door Europa en zijn muziek was te horen in meerdere films, waaronder '50 Shades Of Grey'. Na enkele moeizame muzikale jaren is hij nu weer helemaal 'back in business'. Zijn meest recente album 'Neon' is een mix van soul, funk en pop met invloeden van Marvin Gaye, Bill Withers, Curtis Mayfield, Prince en Michael Jackson.

Veelbelovende bands
Traditioneel is de eerste act van de dag speciaal voor de jongste bezoekers en hun ouders. De Kinderband trapt komende zaterdag om 12.15 uur af. Waterpop staat bekend als hét festival om veelbelovende bands en talentvolle artiesten te ontdekken die op het punt van doorbreken staan. Roy de Letter, één van de drijvende krachten achter Waterpop: "Dit jaar speelt bijvoorbeeld Moncrieff uit Ierland. Hij is begonnen als achtergrondzanger bij Adele, maar timmert nu met een solocarrière aan de weg. En rond deze soulzanger zijn de verwachtingen hooggespannen. Het Nederlandse Tape Toy is ook nieuw, maar speelt dit jaar al op vele grote en kleine festivals in ons kikkerlandje. Met hun vrolijke Bubble Grunge krijgen ze elk publiek in beweging, dus dat voorspelt veel goeds. We hebben niet alleen jong talent. Ook Channel Zero uit België speelt op Waterpop. Deze metalband was groot in de jaren '90 en speelt nu nog maar af en toe. Een unieke kans dus om deze ruige heren te aanschouwen."

Naast de muziek kan zowel jong áls oud zich laten verbazen door het straattheater. "Team Sfeerbeheer zorgt voor een hoop gekkigheid in het publiek. En bezoekers kunnen zich weer vergapen aan Steampunk steltlopers."

Ook is er is een kinderhoek waarin geknutseld en muziek gemaakt kan worden. "Dit jaar staan Stichting Kwest en Phoenix Wateringen garant voor de invulling. Kwest leert de kids hoe je schoon drinkwater maakt, en wat er mogelijk is met waterdruk. Met de Phoenix kunnen de kinderen hun muzikale talenten ontdekken."

Vrijwilligers
Deze editie helpen weer ruim vierhonderd vrijwilligers mee om het festival, waar sinds jaar en dag geen entree geheven wordt, tot een succes te maken. "Velen van hen helpen al jaren mee op het festival. Zonder die vrijwilligers zou er geen podium staan, geen bonnen verkocht worden, en geen biertjes worden getapt. Vriendengroepen staan editie na editie traditie trouw achter de bar. Een typisch gevalletje dorpse saamhorigheid."

"Maar dorps is het festival zeker niet', benadrukt De Letter. "Van heinde en verre komt het publiek op Waterpop af!"

De eerste editie was in 1978 en trok ongeveer vijfhonderd bezoekers. Inmiddels is Waterpop uitgegroeid tot een festival waar elk jaar minimaal vijfentwintigduizend festivalgangers vrolijk rondlopen op het terrein in het Hofpark.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226304&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768097&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226306&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groot-westland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=229,267,269" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>